Početna Društvo Apelacioni sud: Nema osnova za stečaj u Meljine kompleksu

Apelacioni sud: Nema osnova za stečaj u Meljine kompleksu

1

Apelacioni sud utvrdio je da nema osnova da u Meljine kompleksu, koji upravlja bolnicom Meljine, bude uveden stečaj po zahtjevu doktorice Olivere Elez Mihajlović.

Sud je ocijenio neosnovanom žalbu Elez Mihajlović na odluku kojom je sutkinja Milica Vlahović odbila njen zahtjev za otvaranje stečaja, kojem se, u četvrtom postupku, prodružila i Poreska uprava (PU), piše Pobjeda, prenosi Mina Business.

U odluci se navodi da je prvostepeni sud ispravno odlučio, jer je potraživanje za zarade, zbog kojeg je podnijet predlog, u potpunosti izmireno.

Apelacioni sud ne vidi ništa sporno u tome što su umjesto Meljine kompleksa te dugove izmirile osnivači, Atlas Kap i Atlas invest. Oni su saglasni sa obrazloženjem Vlahović da obavezu prema povjeriocu može ispuniti i treće lice koje ima pravni interes, a ako je i dužnik, u ovom slučaju Meljine kompleks, saglasan, tada je povjerilac dužan da primi isplatu.

Osim toga, ne smatraju da je od uticaja to što je račun Meljine kompleksa u blokadi duže od dvije godine, imajući u vidu da su potraživanja predlagača izmirena.

U odbijenoj žalbi Elez Mihajlović navodi da je vratila novac koji joj je uplaćen na račun duga za platu kako ne bi počinila eventualni saučesništvo u krivičnom djelu.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code