Početna Ekonomija Aprcović: Kotor će dobiti podzemni prolaz za putnike sa kruzera

Aprcović: Kotor će dobiti podzemni prolaz za putnike sa kruzera

8

Turisti koji dolaze u Kotor kao najveći problem apostrofiraju saobraćajne gužve, a adekvatan odgovor na taj problem bi već sljedeće godine mogla da bude gradnja podzemnog prolaza na rivi, kvalitetnije upravljanje pješačkim tokovima, kao i parkingom automobila i izletničkih autobusa, kazao je Radiju Kotor  predsjednik te opštine, Željko Aprcović, prenosi Pobjeda.

Povodom projekta izgradnje bulevara kroz Grbalj prema Budvi, Aprcović je kazao da je na nedavnom sastanku sa predstavnicima Uprave za saobraćaj konstatovano da bi ta saobraćajnica trebalo da rastereti saobraćaj od Veriga do Lastve Grbaljske.

“Vrijednost investicije je 35.000.000 eura. Uz ulaganje u vodovodnu infrastrukturu regonalnog vodovoda ka Herceg Novom, cifra ide i do 50.000.000 eura”, precizirao je prvi čovjek opštine Kotor.

Prema njegovim riječima, oko 200.000 kubika čiste zemlje sa trase bulevara bi trebalo da se tretira na zonama uništenim požarima. Aprcović je naveo da se radi i idejno-projektno rješenje za put koji će otvoriti gornjogrbaljske lokalitete sa Krsca ka Jugodrvu, u dužini od oko 14 kilometara.

“Time bi se zatvorio taj “lovćenski prsten” jer je rekonstruisan put Cetinje Njeguši-Kuk, Ivanova korita Cetinje. Sa isključenjem za Kotor bilo bi to nevjerovatno dobro”, objasnio je on.

Prema njegovim riječima, u planu je smanjenje tonaže za kamione koji se kreću lokalnim putevima nosivosti i po 40 tona, i uništavaju posebno priobalni put kroz Dobrotu, Perast i od Pelazuzice do Stoliva. Aprcović ističe da je cilj je da se smanji tonaža (od pet do deset tona).

Slijedi i bolja bezbjednost učenika i škola. Tu je značajan projekat regulisanja saobraćaja prema OŠ “Narodni heroj Savo Ilić”, Gimnaziji i Srednjoj pomorskoj. Biće izgrađen jednosmjerni prsten, kao i prostori za pješake za njihov bezbjedniji dolazak do škola.

“Takođe je u planu i jednosmjerna ulica na Benovu. Ideja je da se treća traka valorizuje kako bi mogla da primi nekoliko autobusa koji bi i na toj lokaciji plaćali taksu. Takođe se planira i zaustavna traka za roditelje koji kolima dovoze djecu do škole “Njegoš”. Održan je i niz sastanaka na temu alternativnih vidova saobraćaja kao što je biciklizam i pretvaranja nekih ulica u jednosmjerne”, kazao je Aprcović.

Na pitanje zašto se više ne spominje zaobilaznica oko Kotora, on kaže da je “trenutno nerealno očekivati da on kao predsjednik opštine priča o toj temi”.

Prema riječima Aprcovića, zbog nepostojanja adekvatne skupštinske odluke, kojom bi se regulisalo parkiranje oko 20.000 turističkih autobusa, koliko se procjenjuje da ih je ove godine stiglo u Kotor, izgubljeno je oko 500.000 eura.

“Ako znamo da je u turističkim autobusima od 30 do 55 sjedišta, onda je oko 700.000 do 800.000 turista došlo na ovaj način. Oko 500.000 ih je stiglo kruzerima. Podatak da od 1988. nijesmo imali nikakve izmjene i dopune Odluke o saobraćaju, da smo imali dvije izmjene zakona 2004. i 2012. dovoljno govori o tome da smo o saobraćaju malo vodili računa” – istakao je on.

Nacrt Odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji opštine Kotor je na javnoj raspravi do 15. oktobra ove godine i s razlogom izaziva budnu pažnju Kotorana.

8 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code