Početna Naslovna Apsolutni pobjednici 6. Novske Skalinade Slađana Perunović i Uroš Gutić

Apsolutni pobjednici 6. Novske Skalinade Slađana Perunović i Uroš Gutić

4

Sportski i turistički spektakl, autentična trka skalinima od Škvera do vrha Španjole, 6. Novska Skalinada, donijela je nove apsolutne pobjednike, promoterku manifestacije, najbolju crnogorsku atletičarku Slađanu Perunović iz AK Nikšić sa rezultatom 7:23.00 i Uroša Gutića iz AK Sarajevo, koji je pretrčao stazu od mora do Gornjeg grada za 6.59.29.

Čak 210 učesnika iz Hrvatske, BIH, Srbije, Sjeverne Makedonije, Njemačke, Rusije, naravno iz crngorskih gradova. Zaista, najjača konkurencija do sada u 12 kategorija i veliki izazov za organizatore TK X Herceg Novi. Mnogi su popavili lični rekord, a mnogima je izmakla medalja za samo koju stotinku sekunde.

Tako je drugoplasiranom u apsolutnoj kategoriji, 27-godišnjem Milošu Dragoviću, reprezentativcu Crne Gore na dugim prugama, članu AK Podgorički maraton, za samo jednu sekundu „iskliznula“ zlatna medalja.

-Moram da se zahvalim domaćinima na veoma dobroj organizaciji. Čestitam svim takmičarima koji su istrčali stazu. Ostaje žal što mi je medalja pobjega za jendu sekundu. Ali dobro, tu sam da i sljedeće godine dođem, popravim vrijeme i probam da pobjedim. Hvala svim Novljanima. Divan dan, divni ljudi. Sve pohvale – kazao nam je Dragović.

Šarmantna naša atletičarka, ili nikšićka sportska heroina, Slađana Perunović, rado se odazvala pozivu hercegnovskog Triatlon kluba X da bude promoterka. Naravno, opravdala je to zvanje i u prebogatoj uspješnoj sportskoj karijeri dodala još jedno zlato.

-Bila sam u Baru 21 dan na pripremama, odradila sam ih dobro jer se spreman za treću Olimpijadu, nastupaću u Madridu 26.aprila, a ovdje sam došla na poziv triatlonaca i da se oprobam, na skalama. Nikada prije nisam trčala stepenicama i za mene, iako sam veliki profesionalac ovo je bila teška trka. Dijelila sam juče djeci medalje, ima dosta talentovanih i drago mi je što ova manifestacija već poprima tradicijub- kazala je za Radio Jadran Perunović.

Na pitanje gdje je granica za trčanje i gdje je njena kaže da će da trči dok joj ne dosadi:

-Možda mogu da trčim još mjesec, mogu i još pet godina, deset…Bitno je da volim to što radim. U maratonu nema granice. Ako si profesionalan i treniraš dobro možeš da traješ dosta. Primjer je srpska atletičarka Olivera Jeftić koja je takođe bila promoterka Novske Skalinade, starija je od mene možda i deset godina, a i dalje traje. Inače, ona mi je idol i dobra drugarica- oduševljeno priča Slađana.

Gotovo da je sve u atletici postigla, učestvovala je na dvije Olimpijade, Svjetskim prvenstvima, rekorderka je Crne Gore na 800m do ultra maratona. Ali, cilj joj je treća Olimpijada.

A na cilj su danas stigli do Španjole svi prijavljeni učesnici i dobili su finisher medalje, dobru okrepu, bodrenje uz živu muziku duž staze i na Španjoli, podršlu volontera, Novljana…. Osmjesi i radost na licima gotovo svih od najmlađih, Uroša Mršulje (7), do najstarijih, bračnog para Dubravke(68) i Lazara Rajića (70) koji su svojoj kategoriji bili prvi.

Detaljnije rezultate možete pogledati na FB starnici TK X Herceg Novi.

Medalje je u ime pokrovitelja Opštine Herceg Novi i TO Herceg Novi, na Škveru dodijeljivao sekretar za društvene djelatnosti i sport, Darko Klasić.

Organizatori su položili još jedan veliki ispit, uradili sve što je do njih da uspije 6. Novska Skalinada. I jeste. Medijski sponzor i ovoga puta bio je Radio Jadran.

4 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code