Apstraktni pejzaži Nataše Ilić u galeriji hotela Palmon Bay

Apstraktni pejzaži Nataše Ilić u galeriji hotela Palmon Bay

1
Podijeli

Izložba slika arhitektice, Nataše Ilić iz Herceg Novog, pod nazivom “Horizonti”, otvorena je sinoć u hotelu Palmon Bay, koji je pokrovitelj izložbe. Autorka se publici predstavila sa 17 slika rađenih tehnikom akrila na platnu.

Ovoj “naturalizovanoj” Novljanci, rođenoj u Smederevskoj Palanci, život sa i pored mora bio je inspiracija za projekat “Horizonti”, koji čini 15 apstraktnih pejzaža, urađenih akrilnim bojama na platnu, Posebno je ponosna na diptih pod nazivom “Tunder and lighting”. Ova postavka predstavlja univerzalne teme i osjećanja.
Autorka se pored slikarstva bavi digitalnom grafikom i fotografijom, gdje joj teme i izraz nisu apstraktni, kao što je to slučaj sa “Horizontima”, već predstavljaju izolovane segmente njenog života.

Picerija i restoran

Nataša Ilić je rođena 1984. godine u Smederevskoj Palanci. Studije aritekture je upisala 2003. na Univerzitetu u Beogradu. Studije završava 2008. godine, dilomskim radom objekata kulture, umetnosti i nauke, posvećenih Milutinu Milankoviću, Nikoli Tesli i Mileni Pavlović Barili. Praksu na polju arhitekture stiče u godinama koje slijede, kako u zemljama okruženja tako i u inostranstvu. Od zanimljivijih iskustava na polju arhitekture ističe rad u Kini, a prepričava često i doživljaje sa brodova, kojima je plovila oko 2 godine.

Generalna direktorica hotela Palmon Bay, Jelena Đurašković kazala je da je otvaranju izlože, pored saradnika i prijatelja autorke, bilo i dosta gostiju hotela, koji će i narednih dana imati prilike da uživaju djelima Nataše Ilić.

Izložba “Horizonti” u hotelu Palmon Bay prodajnog je karaktera, a biće otvorena do 1. septembra.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code