Početna Društvo Arminova joga: Ne odustaje od hoda po žici

Arminova joga: Ne odustaje od hoda po žici

0

Ljubitelja ekstremnih sportova Armina Džogovića proteklih dana „usporilo“ je kišno vrijeme, međutim, s prvim danima lijepog, ali vjetrovitog vremena, ovaj virtuoz na žici ponovo skreće pažnju prolaznika ispod Vile Galeb u Igalu.

To mjesto više od 5 godina njegov je „poligon“ za vježbanje slackline-a, sporta kojim se u Herceg Novom za sada jedini bavi. Uz to, veliki je ljubitelj vožnji biciklom, kojim je prije dvije godine stigao i do Venecije.

Po uzoru na neke „ekvilibriste“ čije je nastupe gledao na mnogo ekstremnijim lokacijama između planinskih tjesnaca, solitera i slično, došao je na ideju da nešto slično isproba i u svom gradu.

Kao rekreativac u ovom jedinstvenom sportu, vještinu balansiranja na uskoj sajli između stabala, usavršava proteklih 5 godina.

Jak vjetar manje juče, kada samo ga snimili, više danas, omogućio mu je da praktično proba jedan od segmenata slackline-a tzv. „windlining“.

Džogović za sada vježba na visini od 1,7 m, dok visina sajle u sredini iznosi oko metar.

Tajna ovog sporta je održavanje ravnoteže, za početnike na „opuštenijoj“ sajli, za one koji su se izbirikali, neophodno je sajlu dobro zategnuti da nema oscilacija.

Vježba sam, bez ičije pomoći i zaštite, a nema ni strunjaču ispod sajle, tako da uvijek postoji mogućnost od ozbiljnijih povreda.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code