Artan Lili u finalu 12. HSF-a

Artan Lili u finalu 12. HSF-a

1
Podijeli

Koncertom beogradskog noise-pop benda Artan Lili, na prepunoj terasi kafea People’s Beach bar, završen je sinoć 12. Hercegnovski strip festival. Publika je plesom i ovacijama pratila svaku pjesmu jedne od najznačajnijih postjugoslovenskih muzičkih grupa.

HSF se, međutim, pobrinuo da duh devete umjetnosti nadživi šestodnevno 12. izdanje manifestacije. Specijalni gosti festivala, njih 12, nacrtali su po kaiš stripa, zatvorili crtež u staklenu bocu i bacili ga u more, po vjekovima starom običaju slanja poruka sa pučine. Svi crteži promovišu zajedništvo i ljubav i čitanje stripova.

Picerija i restoran

Srećni nalazači stripa u boci impresije o malom blagu koje su našli mogu podijeliti na Facebook profilu HSF-a ili na Instagramu uz @hercegnovski_strip_festival i tako svima pokazati parče devete umjetnosti koje im je poslalo more.

Gosti hercegnovskog strip festivala, po tradiciji, obišli su Lušticu i Klinci village resort, etno selo koje njeguje ambijentalno i gastronomsko nasljeđe najvećeg crnogorskog poluostrva. Bili su oduševljeni, kako kažu, ‘Toskanom na moru’ i luštičkim delicijama, koje se u ovom etno selu i farmi proizvode i nude gostima.

U šest dana, Hercegnovski strip festival ugostio je 12 specijalnih gostiju i još čak pedesetak strip autora, uz šest izložbi, tri koncerta, brojne radionice i predavanja, stotine besplatno podijeljenih crteža i rekordnu posjetu.

1 komentar

  1. Ali zato idejni tvorac HSF i umjetnik koji je prvih 7-8 godina sam radio da se festival afirmiše i opstane, da bi mogao da prezivi radi kao noćni čuvar u nekom hercegnovskom hotelu.

Ostavite komentar

*

code