ArtEco : Korisna eko šetnja i upoznavanje prirodne baštine Kotora

ArtEco : Korisna eko šetnja i upoznavanje prirodne baštine Kotora

0
Podijeli

Ekološka šetnja, u organizaciji Kluba zdravlja Boka i KotorArta u okviru projekta ArtEco, biće upriličena u nedjelju, 5. maja.

Kako je saopšteno iz KotorArta okupljanje je planirano u 8 časova, kod marketa Franca u Kotoru, a tura kreće od Dončić krivine do tvrđave na Vrmcu.

Picerija i restoran

Akcija podrazumijeva upoznavanje prirodne baštine Kotora, kroz vođenu šetnju prirodom (brdo i tvrđava Vrmac) i čišćenje nakon prvomajskih praznika. Šetnja je ujedno i nastavak prikupljanja sirovina za radionice izrade umjetničkih instalacija i instrumenata pod nazivom „Svijet je muzika“.

Projekat ArtEco planiran je od aprila do avgusta, kroz tri tipa aktivnosti – Nauči!  Aktiviraj se! Stvaraj!, koje doprinose usvajanju pozitivnih vrijednosti neophodnih za održivi razvoj društva.

Segment Nauči! donosi interaktivne razgovore o ekologiji kroz ekološke časove, dok se segment Aktiviraj se! zasniva na obilježavanju svjetskih dana planete Zemlje, vjetra i Sunca kroz akcije čišćenja priobalja, kulturno-ekološke šetnje i upoznavanje prirodne i kulturne baštine Kotora i Boke. Segment Stvaraj! podrazumijeva umjetničke radionice u kojima mladi kroz svojevrsnu umjetničku reciklažu prikupljenog otpada, izrađuju umjetničke instalacije, grade neobične muzičke instrumente i pripremaju performans Svijet je muzika 13. avgusta, kojim će se završiti ovogodišnji KotorArt Don Brankovi dani muzike.

– Prva akcija u okviru projekta ArtEco, Naša ekološka pjesma, koju smo organizovali u saradnji sa doo Školjke Boke protekla je sjajno. U akciji su bila uključena djeca iz svih škola iz Kotora, a za ekološku šetnju planiranu za 5. maj pozivamo zainteresovane pojedince i organizacije da nam se pridruže. Biće to savršena prilika da nakon prvomajskih praznika, slavlja i obilježavanja Svjetskog dana Sunca 3. maja, zajedno sakupimo sirovine koje ćemo kasnije koristiti za izradu instrumenata u kasnijim akcijama ArtEco projekta – istakli su iz Međunarodnog festivala KotorArt.

Aktivnosti projekta ArtEco zainteresovani mogu pratiti na internet stranici www.kotorart.me, ili na profilima festivala na društvenim mrežama.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code