Početna Oko nas Kotor ArtEco : Korisna eko šetnja i upoznavanje prirodne baštine Kotora

ArtEco : Korisna eko šetnja i upoznavanje prirodne baštine Kotora

0

Ekološka šetnja, u organizaciji Kluba zdravlja Boka i KotorArta u okviru projekta ArtEco, biće upriličena u nedjelju, 5. maja.

Kako je saopšteno iz KotorArta okupljanje je planirano u 8 časova, kod marketa Franca u Kotoru, a tura kreće od Dončić krivine do tvrđave na Vrmcu.

Akcija podrazumijeva upoznavanje prirodne baštine Kotora, kroz vođenu šetnju prirodom (brdo i tvrđava Vrmac) i čišćenje nakon prvomajskih praznika. Šetnja je ujedno i nastavak prikupljanja sirovina za radionice izrade umjetničkih instalacija i instrumenata pod nazivom „Svijet je muzika“.

Projekat ArtEco planiran je od aprila do avgusta, kroz tri tipa aktivnosti – Nauči!  Aktiviraj se! Stvaraj!, koje doprinose usvajanju pozitivnih vrijednosti neophodnih za održivi razvoj društva.

Segment Nauči! donosi interaktivne razgovore o ekologiji kroz ekološke časove, dok se segment Aktiviraj se! zasniva na obilježavanju svjetskih dana planete Zemlje, vjetra i Sunca kroz akcije čišćenja priobalja, kulturno-ekološke šetnje i upoznavanje prirodne i kulturne baštine Kotora i Boke. Segment Stvaraj! podrazumijeva umjetničke radionice u kojima mladi kroz svojevrsnu umjetničku reciklažu prikupljenog otpada, izrađuju umjetničke instalacije, grade neobične muzičke instrumente i pripremaju performans Svijet je muzika 13. avgusta, kojim će se završiti ovogodišnji KotorArt Don Brankovi dani muzike.

– Prva akcija u okviru projekta ArtEco, Naša ekološka pjesma, koju smo organizovali u saradnji sa doo Školjke Boke protekla je sjajno. U akciji su bila uključena djeca iz svih škola iz Kotora, a za ekološku šetnju planiranu za 5. maj pozivamo zainteresovane pojedince i organizacije da nam se pridruže. Biće to savršena prilika da nakon prvomajskih praznika, slavlja i obilježavanja Svjetskog dana Sunca 3. maja, zajedno sakupimo sirovine koje ćemo kasnije koristiti za izradu instrumenata u kasnijim akcijama ArtEco projekta – istakli su iz Međunarodnog festivala KotorArt.

Aktivnosti projekta ArtEco zainteresovani mogu pratiti na internet stranici www.kotorart.me, ili na profilima festivala na društvenim mrežama.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code