ARZA – DOKUP JOŠ 100.000 KVADRATA

ARZA – DOKUP JOŠ 100.000 KVADRATA

243
0
Podijeli

Valorizacija lokaliteta Donja Arza, davanjem u dugoročni zakup zemljišta u svojini Crne Gore, obezbijedila bi jedinstvenu valorizaciju u hotelsko-turistički kompleks visoke kategorije, navedeno je u Informaciji o valorizaciji tog lokaliteta, koju je Vlada usvojila još 8. novembra 2013. godine.

Riječ je o zemljištu površine 93.330 kvadrata, koje obuhvata katastarsku parcelu KO Radovanići u Herceg Novom, kao i dvije urbanističke parcele od 28.311 i 9.219 metara kvadratnih.
Zakon o državnoj imovini predviđa da se dobra u svojini Crne Gore ili imovini opštine mogu ugovorom dati u zakup do 30 godina odlukom Vlade, odnosno nadležnog organa opštine i do 90 godina odlukom Skupštine, na predlog Vlade – podsjeća se u Vladinom dokumentu.
Vlada je na sjednici 31. oktobra usvojila i dopunu Odluke o planu privatizacije za ovu godinu, odnosno u dijelu koji se odnosi na lokalitete i društva koji će se valorizovati putem javno-privatnog partnerstva, dodajući lokalitet Donja Arza u opštini Herceg Novi.
Prethodno je Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte 24. oktobra zadužio Tendersku komisiju da, nakon donošenja odluke o izmjeni i dopuni Plana privatizacije za ovu godinu, počne proceduru za raspisivanje javnog tendera za valorizaciju lokaliteta Donja Arza.
Međutim na prošlom zasjedanju lokalnog parlamenta, predlog sporazuma o međusobnom regulisanju imovinsko pravnih odnosa
povodom valorizacije nepokretnosti u KO Radovanići –
Herceg Novi, nije baš naišao na odobravanje, uglavnom, zbog nejasnoća zašto dokup još 100.000 kvadrata .No, o sporazumu nije bilo izjašnjavanja odbornika.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code