Početna Društvo Asfaltiranje 600 metara puta u Sutorini iduće sedmice

Asfaltiranje 600 metara puta u Sutorini iduće sedmice

10

Asfaltiranje puta u Sutorini prema Tijesnom klancu, u dužini od 600 metara, počeće tokom naredne sedmice. Zajedničkim djelovanjem mještana i lokalne uprave, stekli su se uslovi za realizaciju uređenja preko pola kilometra dugog puta, u vrijednosti od oko 30 hiljada eura.

Prema riječima potpredsjednika Opštine Herceg Novi Miloša Konjevića, naredne sedmice će u sklopu planiranih radova, uz asfaltiranje puta do Tijesnog klanca, biti asfaltiran i parking prostor u blizini škole u Sutorini, a cjelokupan posao će raditi firma „Fortis mont“.

Kako je još tokom februarskog obilaska Sutorine i Mojdeža i sastanka sa mještanima kazao potpredsjednik Konjević, zajedničko učešće građana, mjesnih zajednica, donatora i lokalne samouprave u realizaciji infrastrukturnih projekata se u kontinuitetu pokazuje kao uspješan model za rješavanje dugogodišnjih problema iz te oblasti.

Kroz taj model saradnje, mještani Sutorine su skupili 9 hiljada eura, dok će Opština Herceg Novi učestvovati sa 21 hiljadom eura.
Konjević je informisao da će u najskorijem roku početi i betoniranje puta do sela i manastira Bunovići, u dužini od oko 300 metara, a vrijednost radova će iznositi 16 hiljada eura. Ti radovi će biti još jedan primjer intenzivnog ulaganja u obnovu lokalne putne infrastrukture u zaleđu našeg grada, a u predstojećim mjesecima uslijediće slični radovi i na drugim lokacijama pojasa iznad magistrale.

-U maju smo imali namjeru da radimo sanacije nekoliko ulica i puteva, ali zbog obilnih padavina nismo mogli ni započeti radove. Nakon ljeta će se raditi sanacija puta od Barona do Vile Kukoljac, ali i puta od Čela do Španjole, kao i asfaltiranje lokalnog puta u Kamenarima do izvora Lalovina, u dužini od oko 500 metara, najavio je potpredsjednik Konjević.

Nakon ljeta će uslijediti i radovi na asfaltiranju putnog pravca Mrkajići-Žukova glavica, kao i prema crkvi Sv. Spasa u Mojdežu, ali i sanacija puta Topla 3 – Modra ploča, odnosno preostalog i oštećenog dijela puta, čime će grad dobiti uređenu komunikaciju između dva velika naselja. Podsjećamo i da su radovi na saniranju prvog dijela puta, u dužini od 135 metara, završeni u februaru ove godine.

10 Komentari

  1. U najgorem stanju je put za servisnu zonu gdje su i Komunalno i Čistoća a na njemu su tri ležeća policajca koja više oštećuju vozila nego što služe nekoj navodnoj svrsi

    5
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code