Početna Društvo ASFALTIRANJE GLAVNE NOVSKE ULICE KRAJEM MAJA

ASFALTIRANJE GLAVNE NOVSKE ULICE KRAJEM MAJA

0

njegoseva ulicaRekonstrukcija, ili bolje reći krpljenje, glavne ulice u Herceg Novom, trebalo bi da počne od sljedećeg ponedjeljka. Prema riječima direktora JP Stambeno i komunalno, Borisa Seferovića, ima manjih problema u pokretanju asfaltne baze na Jazu, koja je angažovana za ovaj posao. Trebalo bi da budu ubrzo prevaziđeni i nakon toga sve će zavisiti od vremena.
„Meteorlozi su najavili kišu do kraja sedmice, a putevi moraju biti suvi, da bi se sanacija što bolje obavila, tako da će radovi vjerovatno početi nakon praznika”. boris seferovic“Presvlačenje” ulice od Dnevnog centra u Igalu do Opšte privatne bolnice u Meljinama obavljaće se u tri faze. Skoro 40 tona asfalta trebalo bi da se prevuče preko najkritičnijih djelova glavne gradske saobraćajnice. Seferović navodi da bi radovi mogli potrajati i čitav jun.
„Kasnije ćemo u dogovoru sa opštinskim službama vidjeti i koje su druge ulice prioritetne, jer su ih obilne kiše oštetile i napravile dosta rupa, i upravo zbog toga vjerujem da će radovi potrajati čitav naredni mjesec. Pored toga, odlučili smo se za sanaciju asfaltom, jer smatramo da je to bolje rješenje nego beton”.
Za očekivati je zastoje, ali Seferović uvjerava da će tokom izvođenja radova nastojati da to izbjegnu u saradnji sa komunalnom i saobraćajnom policijom.
Rekonstrukcija, odnosno postavljanje nove asfaltne mase na svim kritičnim mjestima, koštaće oko 4.000 eura. Seferovć je ranije za naš radio na pitanje zar je trebalo čekati jun i sezonu za ovajve radove kazao da su čekali suvo i toplo vrijeme.
Prema najavama odgovrnih ova saobraćajnica – žila kucavica grada biće uskoro i potpuno obnovljena novim trotoarima i rasvjetom. Do tada krpljenje rupa, jedini je izlaz za koliko toliko pristojniji doček motorizovanih turista i građana Novog.
Inače, od ove sedmice i javna rasvjeta na Šetalištu Pet Danica je u punoj funkciji, osim 10 kandelabera u Radničkoj ulici, koji čekaju sanaciju, kaže Seferović.
„Izmještena su dva stuba tako da ne rade dvije faze. Međutim moramo sačekati da se završe radovi oko kolektora na toj dionici da bismo ih mogli osposobiti za rad”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code