Početna Društvo ASK kontrolisao zapošljavanje u Srednjoj školi, Vrtiću i Opštini Herceg Novi

ASK kontrolisao zapošljavanje u Srednjoj školi, Vrtiću i Opštini Herceg Novi

18

Službenici Agencije za spječavanje korupcije su u Srednjoj mješovitoj školi „Ivan Goran Kovačić“ i vrtiću „Naša radost“ kontrolisali kompletnu dokumentaciju koja se odnosi na zapošljavanje i angažovanje osoba. U Opštini Herceg Novi su, pored toga, kontrolisali i analitičke kartice, jednokratne novčane pomoći i ukupna materijalna davanja iz socijalne zaštite, u periodu od 10. marta.

Kako je saopšteno iz ASK-a, to je dio plana kontrole i nadzora za izbornu kampanju za izbor odbornika, koji će u Heceg Novom biti održan 9. maja.

Zapisnici kontrole biće dostupni na internet stranici Agencije.

Navode da su organi vlasti, kojih na području ove opštine ima 47, dužni da redovno dostavljaju zakonom propisane izvještaje i dokumentaciju.

Transparentna i odgovorna upotreba javnih resursa u izbornoj kampanji za predstojeće lokalne izbore u Herceg Novom predstavlja jedan od ključnih preduslova u nadogradnji ambijenta povjerenja u izborni process, naglašavaju iz ASK-a.

Zato je, kako je saopšteno, Agencija za sprječavanje korupcije “privržena kontinuiranom i sistematskom obavljanju poslova iz svoje nadležnosti u kontroli i nadzoru kampanje“.

Cilj prikupljanja dokumentacije i njenog stavljanja na uvid javnosti je suštinsko kontrolisanje upotrebe javnih resursa.

18 Komentari

 1. AAAOOO,Koliko ih ima zaposlenih u Opstini?U lokalnim firmama u bordu direktora sjede masinbravari…konobari….da bi direktori mogli da rade što zele!

  35
  1
 2. Sprdate se sa ljudima. Da vas vise od pola ode iz Opstine bolje bi funkcionisali. Imate koronu vec 5 godina. Svaka vlast ista, a Vas novu da je sramota lose glume.

  26
  3
 3. još samo da vidimo kako će proći sa kućom Andrića, vjerovatno frizeri, šankeri i slično. Da se isprati trend iz svih ustanova kluture.

  30
  2
 4. Sto je dps radio na drzavnom nivou to je opozicija radila na lokalnom koliko je samo zaposleno ljudi u cistocu ili komonalno stambeno sve partiski kadrovi

  70
  8
 5. Bolje da je kontroliso partijsko zaposljavanje u opstini u zadnjih dvadeset godina u opstinu se moze zaposliti samo preko partijske knjizice na izmisljna radna mjesta na teret gradjana Hrceg Novog.

  61
  10
 6. Trebali ste da svratite do muzeja i galerije.Na prvu bi primjetili koliko je clanova SNP-a zaposleno,zajedno sa direktorom u zadnjih dvije godine

  68
  7
  • Nikad gore rukovodstvo muzeja i galerije.Struku su potpuno uništili partijski kadrovi.Radnicima smanjili plate,da bi zaposlili svoje Snp vojnike.Ali će se to brzo pročistiti

   30
   6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code