Početna Ekonomija Atlas grupa odgovara: Ministar Radunović demantuje Vladinu Službu za odnose sa javnošću

Atlas grupa odgovara: Ministar Radunović demantuje Vladinu Službu za odnose sa javnošću

0

Povodom navoda Službe za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore da je neistinita tvrdnja predsjednika Atlas Grupe dr Duška Kneževića da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, preko predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, spriječio dogovor o poravnanju za Kompleks Meljine, te da do poravnanja nije došlo zbog “megalomanskih zahtjeva koji su stalno povećavani” Atlas Grupa skreće pažnju na dopis ministra finansija Darka Radunovića od 8.novembra 2018. godine koji, kako tvrdi, demantuje Službu Vlade.

U tom dopisu Radunović obavještava Kneževića da bi do
poravnanja između Vlade i vlasnika Kompleksa Meljine moglo doći, ali da prvo mora da se okonča stečajni postupak:

– Nigdje Radunović ne pominje megalomanske i nerealne zahtjeve, nego jasno ukazuje da do poravnanja može doći u redovnom sudskom postupku između Vlade i konzorcijuma vlasnika PZU Meljine, ali da se prije toga mora sačekati okončanje stečajnog postupka.

Ko je uveo stečajni postupak? Predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić 9. avgusta. Potom je u oktobru 2018. Apelacioni sud ukinuo tu odluku kao neutemeljenu, ali uzalud, jer je opet Jovanić ignorisao i zakon i Apelacioni sud i donio 14. novembra novo rješenje o stečaju. Time je vojnik porodice Đukanović, istrajavajući da pošto poto Meljine odu u stečaj, faktički sabotirao pregovore o poravnanju- tvrde, pored ostalog, iz Atlas grupe.
Oni dalje navode da zadatak izvršava Jovanić, zajedno sa stečajnim upravnikom Sašom Zejakom i advokaticom Snežanom Jović, te da je riječ o “specijalnom triu za velike stečajne procese, sa specijalnim međusobnim vezama”. Odmah nakon nezakonitog produžetka stečaja u Meljinama uvedena je privremena uprava
u Atlas banku i IBM.

Vladina Služba za odnose sa javnošću je, prema navodima Atlas grupe, dužna da odgovori da li je uopšte bila informisana o razgovorima predsjednika Vlade Duška Markovića i predsjednika Atlas Grupe dr Duška Kneževića o poravnanju za Meljine, kao i o komunikaciji ministra finansija Darka Radunovića sa Kneževićem na istu temu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code