Početna Ekonomija Atlas grupa traži izuzeće sudije Jovanića u postupku stečaja u Meljine kompleksu

Atlas grupa traži izuzeće sudije Jovanića u postupku stečaja u Meljine kompleksu

12

Advokati Atlas Grupe predali su danas Apelacionom sudu zahtjev za izuzeće predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića iz daljeg postupanja u stečaju za kompaniju Meljine Komleks DOO. Iz Atlas grupe zahtijevaju i da se ukinu radnje koje je do sada proveo Jovanić i predmet dodijeli drugom stečajnom sudiji, navodi se u saopštenju Atlas grupe.

Jovanić, koji je kako smatraju u Atlas grupi, mimo zakona Meljine gurnuo u stečaj, sebe je postavio za stečajnog sudiju u tom predmetu. U zahtjevu se ukazuje da Jovanić vodi postupak uz očiglednu pristrasnost, protivzakonito postupanje i namjeru da nanese štetu vlasnicima Meljine Kompleksa DOO, tvrde u Atlas grupi.

„Jovanić je na ročište za ispitivanje razloga za uvođenje stečaja 09. avgusta 2018, vlasnike Meljine Kompleksa DOO pozvao preko izvršne direktorice Olivere Mihajlović Elez i održao ročište. Mihajlović Elez je zbog navodnog duga prema njoj od 19.040 eura predložila stečajni postupak, a istovremeno pred Jovanićem zastupala vlasnike. Jovanić je znao i morao znati da ista osoba ne može biti i predstavnik vlasnika i pokretač stečaja. Već tu je pokazao tendenciozno postupanje i namjeru da po svaku cijenu uvede stečaj u Meljinama“, smatraju u Atlas grupi.

Prilikom donošenja Rješenja o stečaju, Jovanić je ocijenio da postoji stečajni razlog u smislu odredbe člana 12 Zakona o stečaju, ponovo znajući da je ovakav zaključak neosnovan, jer Mihajlović Elez nije ni pokušala da potraživanja naplati u izvršnom postupku, dodaju oni.

– Apelacioni sud je, kada je ukinuo rješenje o uvođenju stečaja, ukazao na učinjene očigledne nezakonitosti. U ponovljenom postupku, sudu je dostavljen dokaz da je osnivač Meljine kompleksa, “Atlas Cap” doo Podgorica, na poseban notarski račun deponovao sredstva u iznosu od 536.000,00 eura, sa nalogom za prenos i izmirenje duga i Mihajlović Elez i svim ostalim povjeriocima. Nakon toga nije bilo razloga za vođenje bilo kakvih postupaka radi naplate potraživanja, ali sudija Jovanić to nije prihvatio i ponovo uvodi stečaj 05. decembra 2018- saopštavaju iz Atlas grupe.

Apelacioni sud ponovo je 21. januara ukinuo rješenje o stečaju i ukazao da se dužnik oslobodio svoje obaveze, te da je Privredni sud dužan u ponovnom postupku ponovo ispitati postojanje razloga za uvođenje stečaja.

„Kulminacija protivzakonitog postupanja i očigledne pristrasnosti i namjere da po svaku cijenu uvede stečaj, nastupa prilikom donošenja trećeg rješenja o stečaju od 23. januara 2019, kada Jovanić, umjesto da postupi po nalozima iz odluke Apelacionog suda i zakaže novo ročište za ispitivanje stečajnih razloga donosi novo rješenje kojim otvara stečajni postupak. Ovog puta lišavajući stranke mogućnosti i da se izjasne o okolnostima od značaja za donošenje odluke“, navode u saopštenju.

Kako tvrde iz Atlas grupe, na ovaj način, Jovanić ne samo da je postupio suprotno zakonu i bez ročišta odlučio o stečajnom razlogu, već je postupio direktno suprotno ukidnim razlozima sadržanim u Rješenju Apelacionog suda.

12 Komentari

  1. Dr Elez i predsednika Sindikata slati kuci u ranim jutarnjim casovima je znak Vase neuposlenosti na radnom mjestu.Tuzno.Mjenjajte ustanovu jer ne doprinosite nista a platu primate.Mozda kod nekih nadri ljekara dobijete posao.Oni ne rade protiv ustanove i grada nego protiv ljudskih……

  2. Radnice Bolnice Meljine! Malo su ti puta radnici i Sindikat pruzili ruku?Pazi !!! ruka nije bila prazna! Ne pisi vise ne brukaj se.Ne brukaj najhumanije osoblje jednog kolektiva.

  3. Sta je vaznije od zdravlja i porodice?Sta ce te uraditi ako nekome Vama bliskom zatreba pomoc ,jer mu je zdravlje naruseno? Da li ce te poci na Sud ili u Bolnicu? Predpostavljam u Bolnicu da potrazite pomoc? Zato cuvaj te Bolnicu koju ovaj najljepsi grad u Crnoj Gori ima.Pomozite joj ako Vam zatrazi pomoc.Pusti te Sud da radi svoj posao.Pustite osoblje Bolnice da Vas prihvate kad ih Vi trebate.Ako niste zadovoljni tada dajte svoj komentar a mi ce mo ga prihvatiti ako ste u pravu.Zasto se ne bi smo zajedno borili za dobro svih nas.?Zasto ne bismo nasoj djeci ostavili sigurnost da u svom gradu imaju zdravstvenu ustanovu u kojoj mogu potraziti pomoc?

  4. Hvala sto pitate.Dr Elez radi.Cudi me da pitate ?Kome se obracate kad srcka trazi pomoc.Radi radi….Neka nam je Bog cuva od zlih jezika.Drugo joj nista nemozete naci naci.Pustite Sindikat.Oni ce Vam se javiti ako zli jezici predzu granicu pristojnosti prema zaposlenima.Zato su tu da nas prate i cuvaju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code