Početna Društvo Atlas grupa: U Bolnicu Meljine smo uložili preko 32 miliona, računamo na...

Atlas grupa: U Bolnicu Meljine smo uložili preko 32 miliona, računamo na razumijevanje i saradnju Vlade

16

Konzorcijum vlasnika Bolnice Meljine godinama ulaže vanredne napore da Bolnica stabilno funkcioniše. Nastavićemo to da radimo, vjerujući da ćemo u Vladi, lokalnoj samoupravi i Fondu zdravstva imati partnere da bi građani Herceg Novog i turisti imali neophodnu zdravstvenu zaštitu – poručju iz Atlas grup, reagujući na proteste upozorenja koji su počeli juče u Bolnici, u organizaciji Sindikata.

– Povodom štrajka upozorenja ističemo da je u ovoj godini zarada zaposlenima u bolnici isplaćena u januaru, martu, aprilu, maju, junu i posljednja 6. jula. Dug od četiri zarade, koji se trudimo da isplatimo u što kraćem roku, nastao je kroz duže vrijeme zbog okolnosti na koje smo ukazivali Vladi i Fondu zdravstva – tvrde iz Atlas grupe.

Objašnjavaju da je Bolnica pravno lice koje je osnovala kompanija Meljine kompleks d.o.o. Herceg Novi od dijela imovine koja je dio privatizacionog ugovora:

– Platili smo 25 miliona eura za objekte i zemljište i do sada kroz investicije i održavanje redovnog funkcionisanja bolnice uložili preko 32 miliona eura u Bolnicu. Bolnica Meljine, pošto Herceg Novi nema drugu bolnicu, je jedino mjesto gdje građani Herceg Novog mogu dobiti punu medicinsku zaštitu. Kada je Atlas grupa kupila zemljište i objekte ove nekadašnje vojne bolnice, prihvatili smo da potpišemo Socijalni program za zaposlene i ugovor sa Fondom za zdravstvo o pružanju zdravstvenih usluga za građane Herceg Novog. To smo uradili iako taj ugovor nije podmirivao ni 50 odsto troškova za isplatu plata ljekarima i ostalom medicinskom osoblju – navode iz Atlas grupe.

Tvrde i da su da bi održali bolnicu pokrivali deficit već deset godina, “računajući na razumijevanje odgovornih u državi”.

– Nakon preuzimanja imovine centra Meljine bili smo prinuđeni da tražimo izmjenu planske dokumentacije. Tadašnja lokalna administracija pune dvije godine je odugovlačila usvajanje planskog dokumenta za Meljine, zbog čega je iz projekta izašao naš tadašnji strateški partner – ponavljaju iz Atlas grupe obrazloženje koje su i ranije dali kao razlog za nesipunjenje investicionog programa.

Saopštavaju i da Bolnica Meljine za sve usluge građanima Fondu zdravstva ispostavlja račune koji su niži od onih koje dobijaju iz Doma zdravlja.

-Za nas je najvažnije da se zdravstvene usluge u Bolnici Meljine pružaju normalno i to će ostati naš prioritet. Vjerujemo da je svima dobronamjernima jasno da je neophodna saradnja između vlasnika, Vlade i Opštine, kao i ulazak u strateško partnerstvo sa nekom od renomiranih inostranih zdravstvenih institucija kako bismo Bolnicu Meljine podigli na najviši nivo i od nje napravili moderan zdravstveni centar – poručuju na kraju saopštenja iz Atlas grupe.

16 Komentari

 1. Pranje para znaci. Hvala Vladi i gradu sto brinu o nama. Samo vi glasajte ljudi. Vidi se kakvi ste sa pamecu svi. Strasno… ali dobro,kaze milo bice bolje u eu.

  2
  1
 2. Atlas grupo stidi se saopstenja ovo je sramotno saopstiti i bravima a ne narodu, koji kako god ,jos uvijek o stvarima ne razmislja bravljim mozgom.Jos malo pa da zaplacemo o losem poslu koji sklopiste sa vladom.Trgovinu onakvog kompleksa u Meljinama. dobiste skoro pa na poklon.Stidi se Knezevicu.

  12
 3. Sram da ih bude.Doveli su bolnicu do zatvaranja,a pricaju kao da je sve ok.Ljudi ako bolnica Meljine uskoro ne ude u javno zdravstvo,ako se i dalje bude zvala Privatna zdravstvena ustanova bolnica ce se zatvoriti.Herceg Novi ostaje bez bolnice.Ocigledno ni Vladu to ne dotice ni malo jer ne bi spali na ove grane.Strasno.Svi cemo do Kotora pomalo pa ko osta odlicno!

  37
 4. Potrudite se vlasnici bolnice Meljine da obnovite i dopunite medocinski ladat na svim nivoima. I od ovoga sto imate moze se prihodovati dosta novca. Zavod za rehabilitaciju treba da je pun cijelu godinu a ne samo 4 mjeseca. To je samo jedan primjer kako se moze zaraditi E vise a toliko toga moze se jos popraviti i bez strateskog partnera. Dobar trener vodi ekipu ka pobjedi. I da nada drzi radnike da ce im plate biti redovne i ta koja zaostala plata da stigne.

  32
 5. Neka ponesu sve sto su ulozili sem onog djela grubo izgrađene zgrade pri hirurgiji , ne možete okrečite hodnjik a ne da dovedete bolnicu u normalni tok ovo je lice pravog kuma brata i borca za državu . E veći smo mi Crnogorci od tih boraca mi gradjani Herceg Novog . Da se isplate gospoda za sve sto su kupili revizija njihovog ulaganja šteta koju su nanijeli ljudima gradu i državi pa da se poravnaju računi i da im se zahvalimo

  32
 6. ‘Platili smo 25 miliona eura za objekte i zemljište i do sada kroz investicije i održavanje redovnog funkcionisanja bolnice uložili preko 32 miliona eura u Bolnicu.’

  Koliko je sve ovo neozbiljno… počevši od mizerne cijene po kojoj je prodato, peko sramnog odnosa kompanije prema kompleksu, pa sve do pominjanja ovog imaginarnog ulaganja. Tužno je što smo se previše navikli na ovakve bedastoće, pa je većina ravnodušna.. i odustala od borbe za bolje sutra

  38
 7. Cista pljacka,i to se ponavlja,a ko su lopovi i to se zna.Ono sto se zaobilazi je i saucesnistvo u tome,ko je pomogao da do toga dodje.
  Svi to znamo,ali mucimo jer niko nema m… da progovori i pokrene lavinu,koja bi bila ogromna i rijesila barem neke probleme.
  Sve privatizacije imaju isti sablon,i uvijek prodju uz bombasticne najave.
  Sramota ko vodi zdravstvo,a cekaju se pristupni pregovori za EU!!!!

  28
 8. I sta radnici imaju konkretno od ovog saopstenja koji se svaki put ponavlja kao pokvarena gramofonska ploca?Kako misle da odrze rad bolnice kada kadra vec sada nema ?Hocemo kobkretne mjere i rok za ispunjenje tih mjera.Sve se kao i svaki put razvodnjava .

  46
  4
 9. 32 miliona eura-ocito je to saopstenje napisalo lice koje nema predstavu koliki je to iznos.Da je toliko ulozeno negdje bi se vidjelo.Koji je to aparat kupljen,koja fasada obnovljena,koji je krevet kupljen?Kupljeno se sanitetsko vozilo ali ono ne kosta 32 miliona eura.Bolnica izgleda i opremljena je mnogo losije nego prije privatizacije.A sto se tice lijecenja stanovnika Herceg Novog godinama smo odvajali od plata za porodiliste i da je ono napravljeno nasim novcem,a ne novcem onog ko vam je prodao!!!

  51
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code