Početna Društvo Atlas invest traži nazad 1,5 miliona eura od Bolnice Meljine

Atlas invest traži nazad 1,5 miliona eura od Bolnice Meljine

4

Sutkinja Danijela Vukčević je odredila da na idućem ročištu u sporu koji je jedna od kompanija biznismena Duška Kneževića Atlas invest pokrenula protiv Opšte bolnice Meljine, bude saslušana dr Olivera Mihajlović-Elez, kako bi bilo utvrđeno da li je imala ovlašćenje da potpiše sporazum o vraćanju 1,5 miliona eura ovoj kompaniji, piše Pobjeda.

Bolnica Meljine, koja je do prije godinu kada je uveden stečaj, takođe bila u vlasništvu Kneževića, uzela je kredit od 1,5 miliona eura kod Prve banke, za koji je Atlas banka garantovala novčanim depozitom. Kako je došlo do kašnjenja sa otplatom kredita, Prva banka se naplatila iz toga depozita, pa je sporazumom, nakon što je potraživanje Atlas banke prešlo na Atlas invest, dogovoreno da im bolnica ovaj dug vrati u roku od godinu, navodi Pobjeda.

Advokat bolnice Slobodan Smolović je ukazao da se na osnovu registarskih spisa može zaključiti da je u periodu potpisivanja sporazuma u aprilu 2017. godine Mihajlović-Elez nije bila ovlašćena da potpiše sporazum, imajući u vidu da je kao vršilac dužnosti direktora mogla da postupa samo ograničeno sa članovima organa upravljanja, što je, kako je naveo, upisano i javno objavljeno u CRPS-u.

Advokat Atlasa Milovan Milošević je stava da odluka kojom je ovlašćena da potpiše mora da postoji, ali u to nije mogao biti siguran imajući u vidu da je tužilaštvo preuzelo svu dokumentaciju iz ove kompanije, zbog čega je i predložio saslušanje Mihajlović-Elez. Ipak, navodi i da sudska praksa pokazuje da takvo ograničenje ne može biti od uticaja na pravosnažnost sporazuma.

Sutkinja je prihvatila zahtjev Miloševića i naložila sprovođenje finansijskog vještačenja, kako bi bio utvrđen tačan iznos duga. Ročište bi trebalo da bude nastavljeno u februaru iduće godine.

4 Komentari

 1. Da li je moguce da ce Opstina Hetceg Novi i ljudi ostaviti samu doktoricu Mihalovic Elez da se bori za bolnicu Meljine.
  Pa ko smo mi.
  Opstinina bi trebala da upotrebi sva pravna srestva da sa Dr Mihajlovic Elez i ostalim vrijednim osobljem bolnice Meljine.
  Koja je potrebna gradjanima Hercrg Novog.Zbog kojih postoji.
  SACUVA BOLNICU MELJNE ZA NOVLJANE I SVE KOJI U OVAJ GRAD DOLAZE.

 2. Nevjerovatno da jedna normalna i dobra žena i doktorica, humana i posvecena svome poslu treba da se povlači po sudovima sa raznim kriminalcima bjelosjetskim , Knezevica treba uhapsiti u ime naroda i drzave ,to je beskrupulozan lik koji nam je oteo ogroman novac i pobjegao

  39
  9

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code