Početna Društvo Atlas invest tužio Bolnicu Meljine

Atlas invest tužio Bolnicu Meljine

3

Pred Privrednim sudom započet je postupak po tužbi jedne od kompanija biznismena Duška Kneževića Atlas investa protiv PZU Opšta bolnica Meljine, koja je do prije godinu, kada je uveden stečaj, takođe bila u njegovom vlasništvu.

Riječ je o 1,5 miliona eura kredita koje je bolnica uzela od Prve banke, a za koji je Atlas banka garantovala novčanim depozitom, piše Pobjeda.

Kako je došlo do kašnjenja sa otplatom kredita, Prva banka se naplatila iz tog depozita. Sporazumom o regulisanju međusobnih prava i obaveza, nakon što je na Atlas invest prenijeto potraživanje Atlas banke za ovaj iznos, dogovoreno je da bolnica vrati ovaj dug u roku od godinu.

U odgovoru na tužbu se navodi da se ne mogu izjasniti o pravnoj valjanosti sporazuma, imajući u vidu da u poslovnoj dokumentaciji bolnice nema ugovora na osnovu kojih je sporazum sačinjen. Smatraju da je neophodno utvrditi da li je osoba koja je u ime bolnice potpisala sporazum bila ovlašćena za to.

Sud je naložio da se, između ostalih dokumenata, od Prve banke pribavi ugovor o oročenom depozitu Atlas kod Prve banke koji je iskorišten za naplatu duga bolnice, kao i registracioni spisi radi utvrđenja ko je bilo ovlašćeno lice.

Sutkinja Danijela Vukčević će o prijedlogu za finansijsko vještačenje odlučiti naknadno.

3 Komentari

 1. Koji je to ljudska ”ljudska” kreatura?
  Tužiti bolnicu zbog para, a zna da od te bolnice zavise životi hiljade ljudi. Zna i to da je bolnica u Mljeinama bila ostavljena na cedilu i da se praktično sama održavala u životu.

  15
  3
 2. Preispitat dobro poslovanje Duska i ekipe koju sad blati sve su to njihove igre sa milionima i gradjanima SVI U SPUZ neodu linu zatvor svi “biznismeni” i ova nova vlast je sa njima u milionima i igrama.

  12
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code