Početna Društvo Atrakcija – britanski oldtajmeri u Igalu

Atrakcija – britanski oldtajmeri u Igalu

2

Proteklog vikenda, parking prostor hotela Palmon Bay u Igalu bio je prava atrakcija za sve prolaznike, koji nijesu mogli a da ne zastanu da vide, da se slikaju i raspitaju…

Jer, na njemu se smjestilo preko 60 oldtajmera britanske kompanije Morris. Krasili su dva dana svako slobodno parking mjesto, čak i ulaz u hotel. Najstariji od njih proizveden je prije 80 godina i svi su u voznom stanju, sa originalnim dijelovima.

Picerija i restoran

Inače, automobili su u vlasništvu članova kluba Morris Garages iz Italije, ljubitelja vozila kompanije Morris, koji su bili na proputovanju kroz Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, priča nam generalni menadžer hotela, Bojan Ilić:

„Klub u Italiji je osnovan da bi ljubiteljima pružali informacije o svakom tipu vozila. Zainteresovani mogu dobiti na uvid kompletnu dokumentaciju kako da održavaju i poprave auto. Članovi kluba, inače, druže se po čitavom svijetu, pa je ovo proputovanje bilo i radi toga. Posjetili su Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru – putuju i pokazuju ljudima kako izgledaju vozila koja se više ne proizvode serijski“, kaže Ilić.

Vlasnici automobila iskoristili su dvodvevni boravak u Igalu da posjete Kotor i Tivat, a brodićima su obilazili Boku.

Ilić dodaje i da su u jednom trenutku imali bojazan da li će i gdje moći da smjeste sve automobile, s obzirom da je hotel skoro popunjen, međutim, svaki ovaj praktično muzejski eksponat našao je svoje mjesto.

Ko zna koliko bi mogao danas koštati neki od ovih automobila, mada poznavaoci tvrde da bi cijena mogla dostići i 100 hiljada eura ili više, u zavisnosti od stanja u kom se auto nalazi, pređene kilometraže i sličnog.

2 Komentari

    • Tako je, brate! A tek što je Tamaris uspješna priča o privatizaciji. Ima Milo i kompanija stvarno poteza za primjer, koji su u službi opšteg dobra svih građana. Naročito ako su ti građani članovi njegove familije.

      5
      1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code