Početna Društvo Audicija za mažoretke Gradske muzike

Audicija za mažoretke Gradske muzike

0

Gradska muzika Herceg novi organizuje audiciju za upis djevojaka u mažoret ansambl uzrasta od 12,5 do 23 godine u nedjelju, 4. novembra u prostorijama Gradske muzike na Karači.

Upis je dio redovnih aktivnosti, a organizuje se svake godine, jer je novim članicama potrebno oko 6 mjeseci da bi u potpunosti bile spremne za nastup, priča za Radio Jadran rukovodilac mažoret ansambla Antonija Novoselac.

Picerija i restoran

– Da ne bismo u posljednjem momentu radili, svake godine napravimo raspis u septembru, oktobru, nekad i u novembru, kad vidimo da je pogodna situacija. Te djevojke pripremamo za narednu godinu. Nikad ne znamo kada može neka ode, da se preseli… a mi ne smijemo da dozvolimo da nemamo optimalan broj članica – objašnjava ona.

U ansamblu je trenutno 20 djevojaka koje su spremne za nastupe, kao i 4 koje nisu u potpunosti spremne. Za nastupe i deflilee potrebno je 16 djevojaka.

Prema riječima Antonije Novoselac, Ansambl je pojačao broj mažoretki u susret jubilarnom  50. Prazniku mimoze. U toku je izrada novih uniformi, pa će od naredne godine novske mažoretke na Karavanu mimoze imati dva seta uniformi, umjesto jednog, kao do sada.

– Ove godine izabrali smo i novu predvodnicu, jer nam je ona od prethodne 4 godine, Ivana Kovačević otišla na fakultet. Sada je predvodnica Lana Bulatović, a njena zamjenica je Ivana Šundić.  Biće spremne za Praznik mimoze 4 nove koreografije. Ono što je najvažnije, imamo spreman ansambl da u svakom trenutku nastupi i sa štapom i sa pomponom – tvrdi Novoselac.

Audicija u prostorijama Gradske muzike, ulica Luke Matkovića 11 na Karači, počinje u 11, a plan je da traje do 13 časova. Više informacija zainteresovane djevojke mogu dobiti pozivim na broj 069/349-069 ili na mail gradskamuzikahercegnovi@gmail.com.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code