Početna Kultura Audicija za mlade Novljane: Budite dio opere

Audicija za mlade Novljane: Budite dio opere

0

Oko 40 mladih Novljana imaće priliku da bude dio opere „Be my Superstar“ koja se bavi borbom protiv vršnjačkog nasilja. Audicija za učešće u operi zakazana je za četvrtak, 13. juna u 12 sati u Dvorani Park, a oni koji budu izabrani nastupiće na ovogodišnjem Operosa Montenegro Opera Festivala, najavljeno je iz lokalne uprave.

Svi zainteresovani uzrasta od 14 do 17 godina pozvani su da se prijave, bez obzira na ranije iskustvo u izvođenju scenskih umjetnosti, poručuju partneri ovog projekta, Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi i Fondacija Operosa. Audicija će podrazumijevati kratak intervju i upoznavanje sa aktivnostima.

Picerija i restoran

Da bi mladi bili dio ove produkcije nije potrebno prethodno muzičko obrazovanje, već samo da žele da nauče više o operi i da budu dio ovog ostvarenja, ističu iz Operosa Fondacije i pozivaju što veći broj Novljana da dođu na audiciju.

Oni koji budu izabrani učestvovaće u radu na operi, kroz više aktivnosti tokom avgusta ove godine. Pored samog izvođenja, planirana je početna radionica koju će voditi francuska rediteljka Alkesandra Lakroa uz monitoring psihologa, kao i završna sesija sa učesnicima projekta.

Od posebnog značaja je činjenica da se opera „Be my Superstar“ bavi vršnjačkim nasiljem i borbom protiv njega, imajući u vidu da je upravo ova tema prepoznata kao važna oblast djelovanja u Akcionom planu za mlade za ovu godinu i Strategiji za mlade za period 2019-2022. godine. Programi za prevenciju rizičnog ponašanja mladih spadaju u ključne aktivnosti, a ovo je jedan od projekata sa tim ciljem koji će zasigurno imati pozitivan uticaj na mlade, poručuju iz Sekratarijata za kulturu i obrazovanje.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code