Početna Društvo Austrija uvodi rigoroznije mjere na granicama za Balkan

Austrija uvodi rigoroznije mjere na granicama za Balkan

1

Austrija planira da tokom božićnih praznika na aerodromima i granicama uvede stroge mjere koje će se odnositi na putovanja u visokorizične zemlje, piše ”Kronen cajtung” pozivajući se na izvore iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: Pixabay

Mjere će se odnositi na putnike iz zemalja koje su označene kao rizična područja, posebno na Balkan i Tursku, ali i na Italiju i Njemačku.

Onaj ko bude riješio da i pored upozorenja otputuje u rizična područja, moraće da po povratku u Austriju provede 10 dana u karantinu.

Mjere će, kako navodi austrijski list, biti na snazi do 10. januara i odnosiće se na sve zemlje koje imaju sedmodnevnu stopu u broju oboljelih veću od 100 na 100.000 stanovnika.

Za sada nije poznato kada će mjere stupiti na snagu, ali list podsjeća da milioni hrišćana slave Božić 7. januara i da je prevashodni cilj uvođenja novih strožih pravila na granicama sprječavanje izbijanja trećeg talasa pandemije korona virusa

Inače, u regionu  najviše aktivno oboljelih od COVID-a 19 na 100 hiljada stanovnika registrovano u Crnoj Gori, na drugom mjestu je Sjeverna Makedonija, a na trećem Slovenija.

U Crnoj Gori je registrovano 1.700 aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika, Sjevernoj Makedoniji 1.008, a u Sloveniji 1.003.

U Bosni i Hercegovni (BiH) registrovano je 900 aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika, na Kosovu 732, u Albaniji 653 i Hrvatskoj 521.

1 komentar

  1. Da je sreće, pa da je i Boka ostala dio Austrije, gdje i pripada i gdje je i najduže bila. A ne ova raspala država, nesposobna i nesretna.

    9
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code