Početna Društvo Auto navigacija pravi probleme na Luštici, dvoje Njemaca zalutali sa kamperom

Auto navigacija pravi probleme na Luštici, dvoje Njemaca zalutali sa kamperom

0

Članovi DVD Luštica uspješno su realizovali akciju izvlačenja zalutalog kampera sa dvoje njemačkih turista, starih oko 30ak godina, na području Luštice. To im je, od početka sezone, peta takva akcija.

Foto: DVD Luštica

Poziv za intervenciju upućen je od Operativno komunikativnog centra Uprave policije hercegnovskoj Službi zaštite i spasavanja juče oko 10 h, nakon čega su dobrovoljci sa novskog dijela Luštice krenuli na intervenciju.

Dvoje njemačkih turista su, najvjerovatnije zbog pogrešne auto navigacije, skrenuli ka Rtu Mačka, putem koji je pogodan jedino off road vozilima, priča za Radio Jadran jedan od učesnika akcije, Zoran Bogetić:

„Tu su zaglavili i nijesu mogli da izađu“ jer nema puta. Dio gdje su se zaglavili udaljen je 4 km od asfaltiranog puta, prema Dobroj luci, zatim desno ka otvorenom moru, do Rta mačka. Kamper nije bilo moguće izvući bez kamiona. Tu ni džip ne bi mogao pomoći, jer smo i prije mjesec izvlačili takođe jedan kamper.“, priča Bogetić.

Akcija je trajala oko dvadesetak minuta.

Bogetić napominje da je na Luštici istaknuta saobraćjna signalizacija za puteve koji nijesu asfaltirani i kojima ne bi trebalo ići, međutim, većina posjetilaca uopšte ne obraća pažnju na signalizaciju. Uz to, veliki problem predstavlja i auto-navigacija, koja navodi na pogrešne pravce. Bilo je kako kaže slučajeva gdje su ljudi kretali ka Zlatnoj vali, jer im navigacija pokazuje da tako mogu doći do Plave špilje.

Kad je riječ o požarnoj sezoni, dobrovoljci DVD Luštica do sada nijesu imali intervencija i situacija je stabilna. Aktivno je oko 25/30 članova po potrebi, sa tri kamiona.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code