Početna Sport Auto trka “Kotor-Trojica 2016”: Miloš Asanović najbrži

Auto trka “Kotor-Trojica 2016”: Miloš Asanović najbrži

4

Kotoranin Miloš Asanović, iz AMSK “Blažo Smiljanić”, prošlogodišnji šampion Centralno-evropske zone, sa vremenom 4 minuta, 17 sekundi i 413 stotinki, postavio je novi rekord staze na međunarodnoj brdskoj trci “Kotor-Trojica 2016”.  On je u prvoj vožnji stazu prevezao za 2:08:677, a u drugoj 2:07:736.
tkra kotor trojica 1– Vozio sam 2,7 s obzirom da je ovo sada nova staza, ali se nadam da ću sljedeće godine, jer će se ova staza sigurno voziti, ići na rekord od pretprošle godine – izjavio je nakon trke pobjednik Miloš Asanović, koji je pohvalio organizaciju i najavio učešće u ovogodišnjem takmičenja Centralno-evropske zone.
Drugo mjesto pripalo je Laslu Szasz iz tima “Dubrovnik racing”, koji je postigao vrijeme 4:23:488, dok je treće mjesto zauzeo Ištvan Kavecz iz istog tima, sa vremenom 4:42:381. U ekipnoj konkurenciji najtrofejniji je bio AMSK “Blažo Smiljanić”, organizator trke.
tkra kotor trojica 2Legenda crnogorskog brdskog automobilizma, Željko Bato Banićević, žali što su se dešavale neke sitne stvari, neka mala izlijetanja, malo ulja po putu… što je produžilo takmičenje, ali je izuzetno zadovoljan što je trka završena bez ikakvih problema. Banićević je najavio još nekoliko trka za kraj sezone, od kojih će se jedna voziti u Herceg Novom, na stazi Herceg Novi-Podi.
Riječi hvale za organizaciju imao je i predsjednik hrvatskog auto moto karting saveza, Dragan Dado Serden, koji je obavljao ulogu člana sportske komisije i člana žirija.
Međunarodna brdska trka u organizaciji AMSK “Blažo Smiljanić”, okupila je 132 vozača iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Mađarske, Italije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Trka je bodovana za nacionalne i za šampionat Centralno-evropske zone(CEZ), najstarije na svijetu, koja okuplja 14 država.
Uzbudljivu manifestaciju otvorio je predsjednik opštine Kotor, dr Aleksandar Stijepčević, očekujući da će ona uskoro postati kotorski i crnogorski sportski brend.
tkra kotor trojica 3– Imamo najveću autotrku ikada organizovanu u istoriji Crne Gore, sa preko 130 vozača iz 14 zemalja, koja se boduje, pored našeg prvenstva i za prvenstvo Bosne i Hercegovine, Hrvatske kao i Centralno-evropske zone, što nas pored istorijskog i kulturnog značaja Kotora, stavlja i na sportsku mapu Evrope, zajedno sa ostalim našim sportistima i sportskim klubovima – kazao je Stjepčević.
Inače, prva vožnja donijela je najviše incidenata, pa se čak 13 takmičara oprostilo od trke, ali niko od vozača nije imao teže posljedice.
Međunarodna trka “Kotor-Trojica” prvi put je održana 1952. godine, a nakon 2003. je uslijedila pauza zbog raskola u crnogorskom automobilskom sportu.

4 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code