Početna Sport Auto trka “Memorijal Rajko Prlainović” sa 50 takmičara

Auto trka “Memorijal Rajko Prlainović” sa 50 takmičara

4

Auto moto sportski klub Podi Herceg Novi, u okviru Praznika mimoze, 22. i 23. februara organizuje na Vrbanju zimsku trku “MIMOZA CUP- In Memoriam Rajko Prlainović”.

Trka se boduje za Montenegro Winter Cup, a takmiči se u tri kategorije i dvanaest klasa.

Direktor trke Božidar Boško Radović je kazao da na ovogodišnjem takmičenju očekuju oko 50 takmičara i da će, kao i do sada, na stazi dugoj 1.620 metara, mjere sigurnosti biti na visokom nivou, u skladu sa standardima.

“Staza na Vrbanju je sa makadam podlogom, a među učesnicima i ove godine očekujemo i vozače iz susjedne BIH. Zbog toplog vremena, ne baš karakterističnog za ovo doba godine, nažalost, ne možemo očekivati snijeg, ali svakako smo sigurni da ćemo i ove godine prirediti sportski spektatkl sa brojnom publikom. Podjsetiću da prošle godine, ni onako snažno nevrijeme, koje je pogodilo naš grad, nije obeshrabrilo ni vozače ni publiku da se realizuje zimska trka”, naglasio je Radović.

Radović vjeruje da će se ovogodišnja trka na Vrbanju realizovati u najboljem redu kako za učesnike i gledaoce, tako i za organizatore.

Tehnički pregled i verifikacija vozila zakazani su za petak, 21. februara od 15 h – 18.30 h, dok će se vanredni tehnički pregled obaviti narednog dana od 8 h – 9 h. U subotu su trening vožnje zakazane za 11 h i 13 h, a redovno saobraćanje tom dionicom biće obustavljeno od 10 h.

U nedjelju, 23. februara, od 9 h biće zabranjeno redovno saobraćanje stazom, a trka će biti svečano otvorena u 10.45 h. Prva vožnja startuje u 11 h, dok je druga zakazana za 13 h.

Generalni pokrovitelj zimske trke, koju organizuje AMSK “Podi–Herceg Novi” je Opština Herceg Novi, a podržao je i Avanturistički park.

Zimska trka na Vrbanju je treća, nakon Žabljaka i Mojkovca, a naredne bi trebalo da budu na Lovćenu i Vučju.

4 Komentari

  1. Sva cast organizatoru!! Sve pohvale. A i taj vikend ce djeca mirno da se igraju u grad i mirno da prelaze pjesacki. Jer ce svi rehseri bit na Vrbanj.

    2
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code