Početna Sport Automobilisti Željko Bato Banićević i Dejan Nilović ovogodišnji dobitnici Zlatne kacige

Automobilisti Željko Bato Banićević i Dejan Nilović ovogodišnji dobitnici Zlatne kacige

3

Nagrada Zlatna kaciga za ovogodišnju trkačku sezonu biće uručena automobilistima Željku Batu Banićeviću (AMSK Kotor/ klasa 1200E) i Dejanu Niloviću (Nilović racing/ klasa 1400A).

Svečanost povodom proglašenja najboljih za prvenstvo u brdskim trkama 2019, u organizaciji Auto-moto sportskih klubova Crne Gore, biće održana u ponedjeljak,16. decembra u Kotoru, u P.C. Vukšić.

Legendarnom crnogorskom i jugoslovenskom vozaču Željku Batu Banićeviću, ujedno i najtrofejnijem, ovo će biti osma Zlatna kaciga. Uoči uručenja nagrade Banićević je kazao da je ovo priznanje za njega jednako važano kao i sva prethodna.

“Moram priznati da su mi sve osvojene nagrade, kao i ovogodišnja na poseban način važne. Ovu nagradu doživljavam i kao priznanje za sav moj dosadašnji rad, ali i, bez obzira na moje dugogodišnje iskustvo, kao podstrek za dalje, jer ovo je sport kojim se, ne mogu samo reći bavim, već  kojim živim”, poručio je Banićević.

Dejan Nilović ne krije zadovoljstvo, jer je , kako je kazao, predstojeća nagrada potvrda njegovog kontinuiranog i napornog rada.

“U ozbiljnoj konkurenciji kakva je bila na ovogodišnjem prvenstvu Auto-moto sportskih klubova Crne Gore, biti nagrađen Zlatnom kacigom je velika čast, ali i velika odgovornost. Nagrade ne služe samo kao potvrda prethodnom radu i trudu, već podstiču i obavezuju na dodatno zalaganje i samopotvrđivanje u predstojećoj takmičarskoj sezoni”, izjavio je Nilović.

Podsjećamo, prošlogodišnji, ujedno i najmlađi, dobitnik Zlatne kacige, ali i rekorder staze na svim trkama u svojoj klasi, je Marko Adžić.

IZ AMSK “Podi – Herceg Novi” najavljuju da će predstojeću sezonu brdskih auto trka, u maju naredne godine, tradicionalno otvoriti BAT Podi – Herceg Novi. Nakon Poda, uslijediće Kotor, Glava Zete, Lovćen, Pljevlja i Dubrovnik.

3 Komentari

  1. Da se ja pitam (1): “Zlatnu kacigu” bi trebalo dodijeliti Aleksandru Vučiću, predsjedniku Srbije. On piči po Srbiji od gradilišta do gradilišta kako bi se dokazao kao otac nacije. Ali, niti jedan jedini put na gradilištu ne stavi obaveznu građevinarsku kacigu na glavu. Verovatno da mu ne pokvari kosu i figuru; ionako je skoro dvometraš. Njegova ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović ponekad stavi kacigu na glavu i to – PINK boje!!!
    Da se ja pitam (2) zvao bi ih Vučića u CG i poklonio mu zlatnu kacigu ali samo pod uslovom da je stavi na glavu i slika se sa njom.
    Vrlo često čitam o nesrećnim slučajevima u Srbiji đe radnici ginu često zbog nepoštovanja pravila zaštite. Nikada se u nedijima ne objavljuje da li je poginuli imao kacigu na glavi… Valjda za to da se ne bi povrijedila taština srpskog predsjednika. Njemu nije ni na kraj pameti da nošenjem kacige da primjer svom notorno nedisciplinovanom narodu…

    • SRECA JE PA SMO MI DISCIPLINOVANI U MNE .LOPOV DO LOPOVA I KRIMINALAC DO KRIMINALCA I NERADNIK DO NERADNIKA OCISTIMO PRVO SVOJE DVORISTE PA GLEDAJMO U TUDJE A POD 2 OVDJE JE TEMA ZELJKO BANICEVIC COVIJEK KOGA ZNA CIJELA EX YU KOJI JE SA KOSACEM I PRLAINOVICEM OSVAJAO TROFEJE U MNOGO ZESCOJ KONKURENCIJI OD DANASNJE .

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code