AVGUST NA 4 GRANIČNA PRELAZA U BOKI 13 ODSTO VEĆI PROMET

AVGUST NA 4 GRANIČNA PRELAZA U BOKI 13 ODSTO VEĆI PROMET

145
0
Podijeli

debeli brijeg kolone1Na graničnim prelazima, Debeli brijeg, Kobila, Sitnica, Luka Zelenika, u avgustu je zabilježen prelazak 860.200 lica, 10,85 odsto više i 26.900 vozila, ili 13,05 odsto više no lani. Broj od 543 plovila gotovo je identičan kao prošle godine u avgustu, ali je zato broj putnika koji su sa njima uplovili u Zeleniku 4300, ili skoro 20 odsto više no lani, saznaje Radio Jadran u Stanici granične policije Sutorina.
Najveći promet ostvaren je na najvećem prelazu sa Republikom Hrvatskom, odnono EU, na Debelom brijegu. U avgustu je registrovano 518 hiljada lica, što je 2% više i 138.900 vozila, ili 10 odsto više. Međutim, najveći rast u odnosu na prošlogodišnji avgust zabilježen je na manjem graničnom prelazu sa Hrvatskom, na Kobili, gdje je bilo 28% više putnika i 26 odsto više vozila. Ne zaostaje mnogo u rastu prometa ni granični prelaz sa BiH, Sitnica, gdje je u avgustu prešlo 274 hiljade lica i skoro 73 hiljade vozila, što je više za 27, odnosno 15 odsto.
Interesantno je da je i posljednjih pet dana avgusta na svim prelazima registrovan rast prometa, a prednjači opet Kobila gdje je on promet u poređenju s prošlom godinom dostigao 90 procenata više u broju lica i 66 odsto u broju vozila. Objašnjenje jedino može biti činjenica da mnogi žele da izbjegnu kolone na Debelom brijegu pri izlasku ili ulasku u Crnu Goru, pa se odluče za neugledni, ali brži granični prelaz sa Hrvatskom. Preko Kobile je posljednjih dana avgusta i pored znatnog porasta, ipak, pet-šest puta bilo manje putnika i vozila nego preko Debelog brijega.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code