Avijacija i specijalno vozilo za nepristupačne terene pomaže novskim vatrogascima na Luštici

Avijacija i specijalno vozilo za nepristupačne terene pomaže novskim vatrogascima na Luštici

1
Podijeli

Hercegnovski vatrogasci ovog jutra stacionirani su ispod sela Babunci, jer se požarni front kreće od tog sela ka Radovićima, kazao nam je v.d. načelnik Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi, Zlatko Ćirović.

“Tu smo stacionirali jednu ekipu, jer ne možemo prići kamionima, pa smo iz bistijerni mještana razvukli pumpama pruge kako bi zaštitili kuće, mada je požar daleko od kuća i nijesu u opasnosti. U pomoć je pristigla i avijacija MUP-a, odnosno Direktorata za vanredne situacije, dva Air tractora i jedan dromader” – ističe on.

Picerija i restoran

“Ka selu Petrovići i dalje gori kao i proteklih dana, ali je situacija pod kontrolom, jedino što se mještani žale na veliku koncentraciju dima, ali smo tu zaista nemoćni”, kaže Ćirović.

Našeg sagovornika zatičemo na Obosniku, na starom heliodromu. Vosjka im je ustupila vozilo kako bi mogli izaći, budući da nijesu mogli vatrogasnim kamionima. Sa njim su još petorica novskih vatrogasaca, odakle nadgledaju teren. Požar je još aktivan iznad sela Zabrđe ali je veoma visoko i na nepristupačnom terenu.

Nešto poslije 12 h na Lušticu je stiglo vozilo iz Hrvatske koje ima mogućnost da krči puteve i da gasi požar istovremeno, pa Ćirović očekuje da će im gašenje biti znatno olakšano.

Tokom jučerašnjeg dana izbio je manji požar i u selu Mrkovi, a ne na Ponti Veslo kako je ranije saopšteno, međutim taj je požar brzo lokalizovan.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code