Početna Turizam Avioni Easyjet-a dovode “novi talas” klijentele u Porto Montenegro i Crnu Goru

Avioni Easyjet-a dovode “novi talas” klijentele u Porto Montenegro i Crnu Goru

0

2015 12 PMVodeća aviokompanija u Velikoj Britaniji, EasyJet, od ovog ljeta uvela je avio linije Mančester–Tivat i London–Tivat, što predstavlja značajan korak u pozicioniranju Tivta i Boke Kotorske kao atraktivne turističke destinacije za britansko tržište. Aviokompanija očekuje da će samo tokom ovog ljeta iz Mančestera prevesti oko 15.000 putnika do Tivta i nazad. Letovi su organizovani dva puta sedmično, počevši od 27. marta.
Letovi iz Britanije već su značajno uticali na broj i strukturu gostiju koja dolazi u Porto Montenegro tokom aprila, a najave za maj i jun, izuzetno su optimistične, navode iz kompanije Adriatic Marinas.
2015 09 Oliver“Ovakvi strateški potezi države su od velikog značaja za crnogorski turizam, posebno kad je riječ o periodu izvan sezone. Ovih dana u Porto Montenegru srijećemo zanimljive posjetioce iz Britanije, koji su došli direktnim letom iz Mančestera, a koji ne skrivaju oduševljenje našim nautičkim naseljem i Bokom. Predstavljaju odličan „novi talas“ klijentele koja će se rado vraćati u Crnu Goru“ – kazao je Oliver Korlet, generalni direktor kompanije Adriatic Marinas.
Korlet vjeruje da bi ovakvi direktni letovi i iz drugih destinacija značajno uticali na popularizaciju Crne Gore kod svjetske klijentele koja voli da putuje:
„Direktni letovi, bez presijedanja i čekanja na aerodromima, prave veliku razliku kada birate mjesto u koje želite da dođete. Za cijelu Crnu Goru bi bilo značajno da ima što više ovakvih letova, iz evropskih metropola, ali i sa Bliskog istoka“
Direktorka hotela Regent Porto Montenegro, Džulija Vard, ističe da hotel tokom 2016. godine bilježi porast gostiju upravo sa tržišta Velike Britanije:
“Već danas, a tek je sredina aprila, 55 % gostiju koji upravo borave u hotelu je iz Ujedinjenog Kraljevstva. Osim povećanog broja rezervacija za sezonu 2016. godine, naši restorani bilježe veću posjećenost koju smo primjetili od 27. marta, kada je prvi let Easy Jeta iz Mančestera sletio na tivatski aerodrom. EasyJet posmatramo kao način odlične promocije Crne Gore, kao nove destinacije na tržištu Velike Britanije i kao odličan ‘vazdušni most’ koji povezuje ove dvije zemlje”
Neki od gostiju koji su sedam dana u Porto Montenegru ne kriju pozitivne utiske,a među njima su Cybil i Raymond M.
“Prvi put smo u Crnoj Gori i zaista se osjećamo kao kod kuće. Oduševljeni smo što smo ‘otkrili novu destinaciju’ i preporučićemo je svim prijateljima. Ovo je sjajna mogućnost – sjesti u avion i kroz par sati biti na aerodromu koji je svega petnaestak minuta udaljen od Kotora UNESCO-vog grada u koji smo željeli da dođemo, jer je svrstan u Lonely Planet listu mjesta koja se moraju obići u 2016. Odsjeli smo u hotelu Regent, koji je, bez sumnje sa prvoklasnom uslugom. Osim divne prirode, oduševljeni smo ljudima, svi sa kojima smo tokom boravka stupili u kontakt bili su izuzetno ljubazni i predusretljivi. Rado ćemo se vraćati, s obzirom da smo sada udaljeni svega 3 sata vrlo ugodnog leta“ – izjavio je ovaj bračni par iz Velike Britanije.
Komercijalni direktor EasyJet-a, Ali Gejvard, zadovoljan što u njihovoj mreži imaju novu zemlju koju čine “ekskluzivno dostupnom za putnike iz Mančestera i Londona”, takođe smatra dobrim što je Tivatski aerodrom najbliži Kotoru, gradu svjetske baštine.
“A Tivat je dom Porto Montenegra, nove, moderne marine za superjahte koji predstavlja živu priobalnu zajednicu na rivi, sačinjenu od rezidencija, hotela i restorana, mjesta za šoping i zabavnih sadržaja” poručio je Gejvard.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code