Početna Oko nas Kotor Avramović došao do skupštinskog pečata, ali Jokić stopirao ovjeru dokumenata u Građanskom...

Avramović došao do skupštinskog pečata, ali Jokić stopirao ovjeru dokumenata u Građanskom birou

5

Sjednica kotorskog parlamenta biće održana sjutra, 4. jula u 12 sati u palati Bizanti, najavio je vršilac dužnosti predsjednika SO Kotor, Željko Avramović.

Nova skupštinska većina u kotorskom parlamentu, koju čini 17 odbornika DPS, SD, LP, HGI i odbornica Bruna Lončarević, na sjednici će birati novog predsjednika Skupštine, nakon što su prošle nedjelje smijenili predsjednicu SO Dragicu Perović.

Avramović kaže za Radio Jadran, da će tek sjutra na Klubu DPS-a izaći sa predlogom za predsjednika/cu lokalnog parlamenta.

Inače, nakon što su protekle nedjelje deblokirali skupštinsku salu, jutros su došli do pečata, koji se nalazio u kancelariji smijenjene predsjednice Dragice Perović.

Odbornička većina u Kotoru namjerava da poslije sjutrašnje ubrzo sazove i novu sjednicu Skupštine, na kojoj će smijeniti drugi put predsjednika Opštne, Vladimira Jokića.

Gotovo da je nemoguće da 10. jula bude održana sjednica Skupštine, koju je zakazala Dragica Perović radi sopstvene smjene, što je odavno inicirano iz nove odborničke većine. Ona više nema ključ i ne može ući skupštinske prostorije. Ukoliko odluči da negdje drugo sazove Skupštinu nema sigurno većinu, možda čak ni 11 odbornika, a kamoli 17, kažu u DPS-u.

– Mi smo je smijenili, a kada bismo se kojim slučajem pojavili na toj Skupštini 10.jula i dali kvorum, ona bi opet prekinula sjednicu i držala nas još tri mjeseca ili šest u blokadi. Ne možemo joj dati legitimitet, za blokadu grada, jer je mogla po sto puta do sada zakazati Skupštinu – navodi Avramović.

Većini u Kotoru nije lako da obezbijedi pravno pokriće za svoje odluke, jer četiri službenice u Skupštini “plaše se neriješene situacije i prave opstrukciju”, a u Građanskom birou neće da protokolišu Odluke i zahtjeve sa preuzetim pečatom i potpisom vršioca dužnosti predsjednika SO, Željka Avramovića.

– Neće ni jedan zahtjev da nam prime, jer Jokić im je naložio pismeno da samo Dragica Perović i zaposleni u skupštinskoj službi mogu da traže ili dobiju skupštinski dokumenat. Da bismo mogli objaviti odluke u Službenom listu, iako imamo pečat, treba zavesti u protokol. Tražimo način da to riješimo – kaže nam Avraović.

Oglasila se i smijenjena predsjednica Dragica Perović:

– Obijanje mog radnog stola, bez mog prisustva je očigledan čin nastavka nasilja i bezakonja odbornika Avramovića, koji se ponekad javnosti predstavlja kao VD (vršilac dužnosti), a ponekad kao VF (vršilac funkcije) predsjednika SO Kotor, a sve u ime i za račun skupštinske većine (?!), odnosno u ime 17 odbornikam – navodi, pored ostalog ona.

Kako dodaje bezakonje koje se dešava u Kotoru može se zaustaviti lako i samo na jedan način, Vlada Crne Gore na sjutrašnjoj sjednici:

– Jedini način je da prekine moj mandat, ali i mandat ove grupe odbornika, koji su svojim činjenjem doveli Kotor u stanje bezakonja, a samim tim i mandat svih odbornika u SO Kotor, na način što će raspustiti Skupštinu Opštine Kotor i raspisati izbore – saopštava Perović i obaviještava javnost da skida svaku odgovornost sa sebe.

Kotorska politička igranka kao da nema ni granica niti kraja.

5 Komentari

 1. jokicu i ostali, borite se oko vlasti,ostavite nas gradane na miru ,da mozemo zavrsavati svoje poslove. Kao da ste mali Perica koji na svoj nacin zamislja opstinu i vladanje

  9
  4
  • Mogli su da smjene Jokica na vrjeme i da ostane vecina koja je bila,mogli su da raspisu izbore dok su imali vecinu,sad kad su sami sebe izigrali u obje varijante hvataju se za slamku i traze izbore kao jedina sansa da ne budu opozicija,logicno da trenutnoj vecini ne pada na pamet da raspisu izbore poslije svega sto im je manjina peiredila!

   8
   8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code