“Azmont” dodijelo stipendije za pet studenata

“Azmont” dodijelo stipendije za pet studenata

2
Podijeli

Kompanija Azmont Investments dodijelila je 5 stipendija u ukupnom iznosu od 36.000 eura, što pokriva punu vrijednost školarine tokom tri godine studija na programu Međunarodno hotelijerstvo i menadžment u okviru Fakulteta za kulturu u turizam Univerziteta Donja Gorica – Bachelor diploma.

Ovogodišnji stipendisti su: Teodora Tonić (Herceg Novi), Đulija Perišić (Herceg Novi), Nikola Milatović (Podgorica), Vladimir Vlaović (Podgorica), Andrija Marić (Podgorica).

Picerija i restoran

– Kompanija Azmont Investments na ovaj način želi da podstakne profesionalizaciju i edukaciju kadrova u Crnoj Gori, jer duboko vjerujemo da se samo jačanjem lokalnih kapaciteta postiže trajan i konzistentan napredak zemlje – ističe menadžerka za marketing i komunikacije u kompaniji Azmont Investments, Adrijana Husić.

Tokom prethodne dvije godine, blizu 100 studenata osposobljeno je za profesionalno bavljenje menadžmentom u turizmu na međunarodnom nivou, dok su neki od njih već uključeni u međunarodnu praksu. Naredne školske godine Azmont će imati i prve diplomce ovog jedinstvenog akademskog programa u Crnoj Gori.

– Kao kompanija, uvjereni smo da će studenti iz Crne Gore, diplomci programa za Međunarodno hotelijerstvo i menadžment, biti upravo oni koji će se naći na različitim pozicijama i nivoima u okviru Portonovi rizorta. Portonovi Resort Management Company, koja je zadužena za menadžment rizorta, već je u procesu obuke i zapošljavanja lokalnih operativnih i menadžerskih kadrova – navode u Azmontu.

– Maloprodajna i ugostiteljska djelatnost biće u potpunosti funkcionalna već marta 2019. godine, te će se pozicije iz ovih oblasti takođe ubzano popunjavati. Zato želimo da ohrabrimo studente iz cijele Boke, ali i drugih gradova Crne Gore da se prijave na konkurs, koji će biti raspisan i naredne godine – ističe Husić.

Studije za međunarodno hotelijerstvo na UDG-ju se rade po licenci francuske škole Vatel, koja je 2016. godine proglašena najboljom školom u oblasti međunarodnog hotelijerstva i menadžmenta.

2 Komentari

 1. Lijepo od njih.
  Doveli fakuktet pa ga odveli u Podgoricu.
  Dodijelili stipendije, pa većina iz Podgorice.
  Zamisli i ovdašnji rukovodioci svi iz Podgorice.
  Čak je i ova PR Adrijana iz Podgorice.
  E da im moze bit da kako prebace Kumbor u onu njihovu seljanu od Podgorice.
  Zasadio im Mugoša palme i napravio bulevare, pa pomislili da su Mediteran.
  E moji Novljani, jadna li vam majka, SVAKOME LI MAŠETE REPOM!!!

  8
  1

Ostavite komentar

*

code