„Azmont investments“ investira u priključak Herceg Novog na Regionalni vodovod

„Azmont investments“ investira u priključak Herceg Novog na Regionalni vodovod

1338
4
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_radovi_maj_opatovo_kamenari1Opština Herceg Novi biće sasvim izvjesno tokom sljedeće godine prikopčana na sistem regionalnog vodosnabdijevanja, čime će kao posljednja primorska opština biti umrežena u ovaj sistem. Ovo je Radiju Jadran potvrdio direktor JP Regionalni vodovoda Crnogorsko primorje, Goran Jevrić.
Ukoliko se sva neophodna dokumentacija prikupi i tenderi okončaju na vrijeme, radovi bi mogli krenuti u februaru, a biti završeni nakon 4 mjeseca. Vrijednost radova bila bi nešto preko 2 miliona eura, kazao je Jevrić.
Nakon revidovanog glavnog projekta, Ministarstvu održivog razvoja i turizma predat je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, a uporedo se obavlja procedura definisanja eksproprijacije na dvije lokacije u opštini Tivat, oko kojih treba da prođe optički kabl koji će da prati trasu cijevi regionalnog sistema:
“Aktivnosti se odvijaju planiranom dinamikom. Već godinu smo u intenzivnoj i veoma uspješnoj komunikaciji sa investitorom projekta „Azmont investments“-om, koji gradi rizort Portonovi. Tokom ove nedjelje očekujem njihov konačan odgovor, da li su spremni da potpišu aneks ugovora koji smo u cjelosti usaglasili. Oni treba da opredjele finansijska sredstva za naplatu naknade za investiciju koja pripada Regionalnom vodovodu i koja ćemo uložiti u realizaciju investicije”, navodi Jevrić.
Ipak, da se ne bi čekao stav investitora, kao društveno odgovorna kompanija, u Regionalnom vodovodu su zbog uspješnog poslovanja tokom ove godine, odlučili da iz sopstvenih sredstava ulože 400 hiljada eura u rekonstrukciju starog cjevovoda u dužini od 720 m, koji se nalazi na teritoriji Opštine Tivat, ističe Jevrić. Stoga je projekat spajanja opštine Herceg Novi na sistem regionalnog vodosnabdijevanja podijeljen u dvije faze:
images_slike_licnosti_goran_jevric“U okviru I faze očekujem da ćemo raspisati tender za rekonstrukciju starog cjevovoda na području tivatske opštine, za što smo iz sopstvenih sredstava obezbijedili novac. To nije sporno. U okviru II faze, očekujem da ćemo do Nove godine pripremiti kompletnu tendersku dokumentaciju. Onog momenta kada se dogovorimo sa investitorom da u 4 rate obezbijedi uplatu od 2.100.000 eura, mi ćemo raspisati tender za izvođenje radova”, precizirao je naš sagovornik.
Nakon potpisivanja tog ugovor, u roku od 4 mjeseca, Herceg Novi će, kao posljednja primorska opština, biti spojen na sistem regionalnog vodosnabdijevanja. No, tačan datum početka radova još se ne može definisati, jer moraju biti zadovoljena dva uslova, naglašava Jevrić:
“Po Zakonu o javnim nabavkama, ne možemo da raspišemo tender za izvođenje radova, bez obzira što ćemo dokumentaciju kompletirati u narednih 7-10 dana, dok ne obezbijedimo sredstva. Drugi uslov je da tek nakon završene tenderske procedure možemo potpisati ugovor sa izvođačem radova. Ono što je suština jeste da tenderska procedura može da traje mjesec – mjesec i po, i ako sve bude u najboljem redu, krajem februara očekujemo potpisivanje ugovora. Ostala 4 mjeseca, što nam je i namjera i želja, bila bi usmjerena na spajanje Novog na regionalni vodovod što bi trebalo da se okonča do juna“ – zaključio je Jevrić.

4 Komentari

  1. Treba ovakve obaveze nametnuti investotorima a kladim se da ce im opstona jos i odbiti ovo od komunalija. Azmont nista u grad nije ulozio nego napravio umjesto one&only apartmane kockaste
    0    0

Ostavite komentar

*

code