“AZMONT INVESTMENTS” OPREMA ŠKOLE U HERCEG NOVOM

“AZMONT INVESTMENTS” OPREMA ŠKOLE U HERCEG NOVOM

0
Podijeli

james wilson hn1Otkako se pojavio kao investitor najvećeg poduhvata u regionu, luksuznog rizorta u Kumboru, “Azmont investments” prepoznaje se sve više i kao društveno odgovorna kompanija u Herceg Novom, želeći da pomogne sve segmente života u ovom gradu.
Upravo dogovaraju nove projekte sa dvije osnovne škole, Dašo Pavičić na Toploj i Ilija Kišić iz Zelenike, potvrdio je Radiju Jadran izvršni direktor “Azmont ivestmentsa”, James Wilson, a onda i direktori škola, Đorđije Radović i Nikola Stojanović.

– Investiraćemo po 100 hiljada eura u svakoj od ove dvije škole. Nećemo davati novac, već konkretno usluge i sami ćemo uložiti u opremanje. Otvorićemo u obje škole “Azmont” kompjuterski centar sa po 30 novih kompjutera, najmodernijom tehnologijom, softverom, štampačima, kamerama i sl. Takođe ćemo i renovirati i obezbijediti te centre, jedino smo tražili od škola da ovim kompjuterskim centrima daju nazive “Azmont” – kaže nam Wilson.
IT tim Azmonta vodi kompjutersku mrežu od blizu 400 korisnika i pomoći će školama u obuci.
Wilson je najavio i obnovu i opremanje sanitarnih prostorija u školama na Toploj i u Zelenici. Zatim renoviranje svlačionica u salama za fizičko, ulaganje u sportsku opremu za nastavnike fizičkog vaspitanja. Na pitanje Radija Jadran – zašto je odlučio da pomogne školama, Wilson je odgvorio:
“Moja djeca su zaista imala dobre uslove u školama i sva djeca ih zaslužuju. Posjetio sam škole u Herceg Novom, vidio šta treba, a djeci treba dobro obrazovanje. Moderna tehnologija treba što prije da uđe na ove prostore. Djeca koja završe ovdje školu treba da su već upoznata sa SMART telefonima, najmodernijom tehnolojom i svim što moderno doba donosi. Više nije bitno kojom će se profesijom baviti kad odrastu, jednostavno moraće da budu upoznati sa IT tehnologijom” – smatra Wilson.

Picerija i restoran

 

DIREKTORI ŠKOLA ZAHVALNI

osnovna skola ilija kisic rj– Saradnja i razumjevanje postignuta je već pri prvom kontaktu i to je jedan vrijedan mladi tim na čelu sa izvršnim direktorom kompanije “Azmont investments”, Jamesom Wilsonom, koji bi u narednom periodu našoj školi mogli da obezbjede značajanu pomoć u realizaciji više projekata – rekao nam je dirketor škole u Zelenici, Đorđije Radović.
Volonteri ove kompanije, njih 12, već su tokom organizacije specijalne Olimpijade bili od ogromne pomoći jer su tri dana pružali tehničku podršku, a pomogli su i u plaćanju računa za smještaj gostiju, kaže Radović.
– Iz Azmonta su predložili i već raspisali tender za izvođača radova, na opremanju specijalne sobe-učionice, kakvih u Crnoj Gori ima samo pet. Riječ je o uslužnom objektu, obloženom sa specijalnim zvučnim i vizulenim efektima u kojem bi djeca sa posebnim potrebama boravila u toku dana zajedno sa defektolozima – pojasnio je on.
To je jedan od nasavremenijih načina rada sa tom djecom, a opremanje takve nastavne učionice može da košta između 10.000 i 60.000 eura.
– Koliko god da ulože i investiraju u ovakav projkat nama će značiti, a pogotov našoj djeci – poručuje Radović.
Osim ovog planirano je i da im se pomogne u adaptaciji fiskulturnog bloka, sanitarnog čvora, a tu je i namjera da se opremi jedna informatička učionica. Ove aktivnosti mogle bi početi već drugom polovinom novembra.
osnovna skola daso pavicic rjU Osnovnoj školi Dašo Pavičić, koja je najveća u Herceg Novom, ima dosta toga da se uredi i poboljša. Iz Azmonta su sa njenim rukovodstvom takođe dogovorili ulaganja koja će početi već narednih dana.
– Čitav naš informatički blok će poboljšati, ponudili su pomoć i nama za sređivanje sale za fizičko vaspitanje, mokri čvor i najvjerovatnije će početkom sljedećeg mjeseca započeti radove na zamjeni prozora na učionici koja ima kompjutere, a sve ostalo tokom januara 2014 – potvrdio nam je dirktor, Nikola Stojanović.
– Zahvalalni smo im veoma na svemu što će učiniti jer ima zaista dosta prostora i za saradnju i pomoć – kaže Stojanović.
Kompanija Azmont investment pomogla je već i dječijem Domu u Bijeloj, a sa predstavnicima lokalne samouprave ovih dana rade na programu Praznika mimoze, koji će finansijski podržati.
Čitav program je definisan sa jasno planiranim sadržajima, njima je dostavljen i uskoro ćemo ga i finalizirati, nakon što oni detaljno razmotre sve opcije – kazao je prvi čovjek grada Dejan Mandić.
Uz svesrdnu pomoć iz Azmonta, tako će, nakon dugo godina pauze, karavan mimoze možda ponovo na putovanja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code