Početna Ekonomija Azmont odustao od gradnje marine u rizortu Portonovi

Azmont odustao od gradnje marine u rizortu Portonovi

26

Ministarstvo održivog razvoja i turizma obustavilo je postupak izdavanja građevinske dozvole kompaniji Azmont investment za izgradnju marine-luke nautičkog turizma u Kumboru, prenosi portal CdM.

Iz tog Vladinog resora saopšteno je da je to rješenje donijeto na osnovu odustajanja Azmonta od zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju marine.

Azmont investment se obratio Ministarstvu 27. januara ove godine sa zahtjevom za izdavanje građevinske dozvole, da bi 20. februara ta kompanija podnijela zahtjev o odustanku od zahtjeva za izdavanje dozvole.

“Zakonom o opštem upravnom postupku, propisano je, pored ostalog, da kada je postupak pokrenut povodom zahtjeva stranke, a stranka odustane od svog zahtjeva, organ koji vodi postupak donijeće zaključak kojim će se postupak obustaviti”, navodi se u obrazloženju zaključka Ministarstva.

Marina je sastavni dio rizorta Portonovi, u koji se najavljje da će biti uloženo 650 miliona eura.

Rizort će imati 290 smještajnih jedinica, od gradskih kuća do stilizovanih vila i penthous stanova koji gledaju na marinu. Planirana je i izgradnja prvog One&Only-a u Evropi, koji treba da ima 120 soba, apartmana i vila.

Pobjeda juče nije dobila odgovor iz Azmonta na postavljeno pitanje zašto su odustali od zahtjeva za izdavanje dozvole za marinu.

26 Komentari

 1. Trebalo bi zbilja da češće javljaju sve što misle i rade,jer bismo manje lupetali,ali bi ih više ometali lideri opozicije pošto im i od njih rabota zavisi, odnosno ovisi.Nije lako s nama nikome,a najteže je nama s nama.

  6
  1
 2. Informacija je shvacena povrsno. Predat je samo Idejni projekat za izdavanje gradj.dozvole za izvodjenje pripremnih radova (do kote 0.00). Tu sad ima problem sa prilozenim utu, dakle cisti formaliza u pitanju… a glavni projekat je zavrsen, ceka zvoju formalnu predaju, i naravno marina je izgradjena. Novinari, prvo pitajte pa pisite tekst…

  29
  4
 3. Ma nisu Novljani skeptični.
  Već im se smučilo od svih ovih neuspjelih, loših, propalih i da ne nabrajam kakvih privatizacija pa sa razlogom sada sumnjaju i nevjeruju.
  Ne zaboravite u sred crne zime ujutro i tokom dana u Igalo je dolazilo preko 2000 radnika na posao ( nekada )
  S sada ???

  21
  3
 4. Jedno je sigurno. Portonovi se gradi ali nema nikakvih informacija ko , kako, dje, dokle se stiglo …morali bi malo da izadju u javnost pigotovo sto su Novljani vazda skepticni.

  24
 5. Anonymous, upravo o tome govorim,ali dzabe. Dok se Porto Montenegro gradio po fazama, vilu po vilu , Azmont je u kratkom roku izgradio vise nego sto su oni za sve ove godine. Ali ne moze se udovoljiti ovakvima. To su isti oni koji kukaju po portalima kako grad propada u kulturnom i svakom drugom smislu, a kad im se serviraju raznorazna kulturna desavanja, ne pada im na pamet da ih posjete.

  20
  11
 6. Mi se stvarno izvinjavamo u ime eksperata sto pišu komentare iz kuće i kafane.
  Koliko se meni čini jutros na javnom servisu RT CG i na radio Jadranu je osvanula ova vjest. AZIMONT ODUSTAO OD GRADNJE MARINE U RIZORTU PORTONOVI.
  Ni na kraju pameti mi nepada ići barkom ili u Kumbor i provjeravati Sta je uradjeno.
  Ovo saopstenje je dovoljno pismenom čovjeku. 8291

  13
  8
 7. Ko god je prošao barkom pored Kumbora, mogao je da vidi da je tamo već izgrađen cijeli grad. Već sad je izgrađeno više nego što je cijeli Porto Montenegro. Ne znam zašto su iz Azmonta toliko zatvoreni, pa ne prikazuju fotografije trenutne faze gradnje.
  Jedino “eksperti” koji na sve pljuvaju iz kuće ili kafane, mogu imati nešto protiv ovog projekta.
  Ako o nečemu ne znate ništa, potrudite se da saznate, pođite da vidite svojim očima, pa tek onda komentarišite.

  23
  14
 8. Za sve neobavijestene, Turska marina je preuzela management nad Marinom koja spada pod Porto novi, to je i razlog obustavljanja jer su novi podizvodjaci.
  Za sve sto ne znaju a pricaju na pamet…. nemojte.

  18
  5
 9. Marina je građevinski završena( lukobrani,pontoni).Očigledno je da su tražili dozvolu za neki drugi objekat na marini,ali pošto su promjenjeni uslovi izdavanja,povukli su zahtjev dok je ne pridodobe novim pravilima,isto postupak je urađen i za dozvolu za objekte na Kraljičioj plaži

  18
  2
 10. I ovo sto su uradili do sada je dobro, neka to nasminkaju i bice ok,pa poslije neka rade po fazama,kao sto je porto montenegro radio. Interesantno je koliko su svi maliciozni i cemu se vesele,a pola vas nije ni bilo u Kumboru u skorije vrijeme, niti je vidjelo koliko su toga izgradili u kratkom roku, dok sa druge strane imamo one sto 4 cijevi mijenjaju 5 godina. Tipicni zaludni novljani.

  42
  8
 11. Prodaja neide nikako loše ovog sto je do sada uradjeno.
  Znaci ništa od svega ovog osim nekretnina za prodaju.
  Još jedan neuspjeli pokušaj u Herceg Novom.
  Ma odakle ih samo izvlačite da nam je znat.
  I kako im bas svima Novi zapadne.

  30
  14
 12. Odustali od 2 vještaka ostrva, sad od marine, sutra od hotela, probili sve obećane rokove… super biće stanova na prodaju. Možda koji prosvetar dobije…

  32
  8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code