“AZMONT” SPAS ZA OPŠTINSKI BUDŽET U NOVOM

“AZMONT” SPAS ZA OPŠTINSKI BUDŽET U NOVOM

204
0
Podijeli

hn2Opštinski budžet u Herceg Novom ostavren je s preko 7 miliona eura, što je 50 % više za prvih 6 mjeseci od plana, a najveću zaslugu za to ima investicija u Kumboru, saopštio je na današnjoj lokalnoj Skupštini sekretar Sekretarijata za finansije Radovan Božović.
Zbog toga je veliki dio dugovanja opštine Herceg Novi isplaćen, pa čak i iz prethodinih godina – kazao je Božović. Saglasio se i sa konstatacijom opozicionih odbornika da nije bilo ove investitora “Azmonat”, ostvarenje budžeta bilo bi oko 20 %.
Po njemu opštinsku kasu su značajno punili prihodi po osnovu poreza i prireza, ali i pojačana disciplina poreskih obveznika. On je objasnio da se lokalna samouprava morala snalaziti kako zna i umije, pa je otplatila određena dugovanja i potraživanja, da bi se ponovo zaduživala, ali da je to jedini način, dok se ne dogodi neki novi Kumbor. On takođe kaže da novska opština živi od građevinskih dozvola i da imaju sreću što je to tako.
Iz opozicionih klupa mogle su se čuti ocjene da se kapitalni budžet ne ostvaruje najavljenom dinamikom, te da se on neće realizovati ni do kraja godine. Program uređenja prostora je jedno a planirani budžet drugo, pa je odbornik DPS-a Dragan Janković iznio nekoliko primjera. Jedan od najupečatljivijih je taj da se planom budžeta za put Bijela Žager predviđa 20.000 eura, a planom programa uređenja prostora opštine Herceg Novi 200.000 eura, takođe prvim je predviđeno da spomenik kralju Tvrtku košta 50.000 eura, drugim planom 40.000 eura, pa se i zapitao koja je inforamacija tačna.
Novski odbornici usvojili su i Predlog Odluke o davanju saglasnosti na Statut DOO “Čistoća” Herceg-Novi, Predlog Odluke o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću “Komunalno stambeno” Herceg Novi, Predlog Odluke o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću “Sportski centar Igalo” – Igalo.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code