Azmont stipendijski program: Pet studenata imaće crnogorsku i EU diplomu

Azmont stipendijski program: Pet studenata imaće crnogorsku i EU diplomu

1860
0
Podijeli

Kompanija Azmont Investments otvorilaje konkurs za stipendijski program 2017/2018 i dodjelu 5 školarina. Kako je saopšteno to je već druga godina da stipendiraju studente u 100% vrijednosti školarine. One se odnose isključivo na studijski program Međunarodno hotelijerstvo i menadžment u okviru Fakulteta za kulturu i turizam Univerziteta Donja Gorica – Bachelor diploma.

Studije za međunarodno hotelijerstvo na UDG-iju se rade po licenci francuske škole Vatel koja je kao takva prošle godine proglašena najboljom školom u ovoj oblasti:

Picerija i restoran

– Naša namjera je da primarno podržimo učenike iz Boke Kotorske, sa fokusom na Herceg Novi. Naravno, stipendijski program je otvoren za studente iz cijele Crne Gore. Ponosni smo na prvu generaciju studenata koja je upisala ove studije prošle godine. Već među njima imamo njih oko 30 koji su uključeni u međunarodnu praksu – istakla je menadžerka za korporativne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje, Adrijana Husić.

Uspostavljanje studijskog programa Međunarodno hotelijerstvo i menadžment u okviru Fakulteta za kulturu i turizam Univerziteta Donja Gorica od značaja je i koristi za cijelu industriju, jer predstavlja dugoročnu investiciju u obrazovanje i podržava razvoj ljudskih resursa. Dodatno, ovaj prestižni program pomaže u daljem obrazovanju i razvoju hotelijerstva u Crnoj Gori, istovremeno pripremajući generacije koje dolaze da izgrade svoje karijere u hotelijerstvu i turizmu, i to na međunarodnom nivou. Ono što najviše razlikuje ove studije od drugih jeste praktični rad koji studenti prolaze pored predavanja i ispita.

– Tokom cijelih studija, studenti uče kako da implementiraju teoretsko znanje u praksi. Dodatno, pored prakse koja se radi u renomiranim ugostiteljskim institucijama u Crnoj Gori, naši studenti će praksu obavljati u Americi, Španiji, Estoniji i Grčkoj gdje će sticati znanja i vještine potrebne za ugostiteljstvo najvišeg nivoa, dodala je Husić.

Partnerstvom između kompanije Azmont Investments, UDG-ija i Vatel-a koje je uspostavljeno 2016. godine, Crnoj Gori je donijelo međunarodne obuke VATEL-a koje se zasnivaju na pravoj mjeri i kombinaciji teorije i prakse. Ovaj program, koji studentima donosi dvije diplome, crnogorsku i EU diplomu, namijenjen je studentima koji žele da se razvijaju u oblasti hotelijerstva.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code