Bajkeri i policija zajedno u akciji bezbjednosti u saobraćaju

Bajkeri i policija zajedno u akciji bezbjednosti u saobraćaju

2645
6
Podijeli

mc cruiser akcijaMoto klub „MC Cruiser“ Herceg Novi, u saradnji sa Centrom bezbjednosti Herceg Novi,  u ponedjeljak  – 18. jula organizuje akciju o bezbjednosti u saobraćaju. Akciju će realizovati dijeljenjem promotivno – edukativnog materijala – flajera, u 10 h kod Tonsatija – ulica Save Kovačevića, kako bi skrenuli pažnju svim vozačima na važnost poštovanja saobraćajnih propisa.

Prilikom kontrole učesnika u saobraćaju, članovi ovog moto kluba će, zajedno sa pripadnicima saobraćajne policije, dijeliti flajere kojim se motociklistima ukazuje na obavezu nošenja kacige i zaštitne opreme, a ostalim vozačima da obrate pažnju na njih.

Picerija i restoran

– Na proljeće i ljeto je sve više motociklista u saobraćaju pa i oni, kao i vozači automobila, moraju biti oprezniji kako bi se izbjegla stradanja. Svjedoci smo da je, na žalost, posljednjih godina i u Herceg Novom, povećan broj saobraćajnih nesreća sa teškim posljedicama po motocikliste. Prošle godine je u Crnoj Gori poginulo troje vozača motora, ali ohrabruje podatak da je to za 57,1 % manje nego  2014. godina, kada je živote izgubilo sedam motociklista, koliko ih je smrtno stradalo i 2013. Prema podacima Uprave policije, u 2015. godini je u Herceg Novog u saobraćajnim udesima  poginuo jedan motociklista, osam ih je zadobilo teže, a sedamnaest lakše tjelesne povrede – podsjeća predsjednik Moto klub “MC Cruiser”, Njegoš Salamadija.

Vozači motora i skutera su jedna od najugroženijih grupa u saobraćaju, pa zbog slabe zaštićenosti, padovi i nesreće često završavaju teškim posljedicama. Vozači automobila su najopasniji kada nepažnjom  ili lošom procjenom udaljenosti i brzine motocikala, oduzmu vozačima motcikala prednost prolaska  uključujući  se sa sporednih puteva.  Takođe, jako je opasno nedovoljno i nepravovremeno provjeravanje takozvanog mrtvog ugla kod vozača automobila, kao i neoprezno skretanje ili prestrojavanje,  bez uključivanja pokazivača smjera. Da bi ukazali upravo na te greške i opasnosti, u moto klubu “MC Cruiser” su štampali flajere koje će, osim u ponedjeljak, u 10 h kod Tonsatija, patrole saobraćajne policije dijeliti vozačima i na drugim punktovima.

6 Komentari

  1. Aka . Procitaj tekst do kraja pa komentarisi. Akcija se pravi da se skrene vozacima kola paznja da su motori na cesti, a isto da se skrene paznja motoristima da se koristi zastitna oprema .

  2. jest i samo su vozaci automobila krivi a to sto motociklisti krse pravila nikom nista bolje bi bilo da oni te flajere motociklistima pogotovo mladjim vozacima sa skuterima

  3. Kacigu, kao i zaštitnu opremu ne treba nositi radi policije nego radi svoje lične zaštite! Mada sam par puta gledao policajca na motoru bez kacige, nosi kapu za sunce!

Ostavite komentar