BAKLJADE I ŠAMPANJAC U KOTORU, BEZ 13-ORICE

BAKLJADE I ŠAMPANJAC U KOTORU, BEZ 13-ORICE

0
Podijeli

kotor_docek_ajkulaPored Podgorice i Kotor je organizovao spektakularan doček crnogorskoj vaterpolo reprezentaciji, uz bakljade, pjesmu i šampanjac. Međutim, višesatno isčekivanje naših momaka razočaralo je navijače, jer su se jutros, oko jedan ipo, na bini pojavili samo treneri i selektor.

Premor i već od danas klubske obaveze za mnoge igrače razlog je što 13-orica naših „srebrnih„ vaterpolista nije došlo u Kotor. To su poručili navijačima, pomoćni trener Vido Lompar i selektor Ranko Perović.

Picerija i restoran

Vođa „Beštija“ dr. Goran Jovanović kazao je da samo Kotor ima pravu vaterpolo publiku, a potpredsjendik Opštine Andrija Popović je zahvalio našim vaterpolistima što su ponovo proslavili Crnu Goru. Satima su Kotorani, ali i Novljnai, Budvani, Tivćani, predvođeni „beštijama“ čekali dolazak crnogroske vaterpolo reprezenatcije. Danima su ih bodrili preko malih ekrana  i željeli su da im pjesmom čestitaju i zahvale na hrabrosti i sjajnoj igri i srebrnoj medalji. Međutim, ne malo, bili su razočarani kada je umjesto svih 16 članova na binu izašao samo seleketor sa pomoćnim trenerom Lomparom i kondicionim Simoneom Rigalceom.

kotor_perovic_lompar„Onih fantastičnih 13 momaka iz Ajndhovena igrali su 8 paklenih utakmica, nemojte im zamjeriti, jednostavo dali su sve od sebe, dali su svoj maksimum, pokušali su maltene s prepolovljenom ekipom da dođu do zlata. Oni su junaci nacije. Ne interesuje nas politika, mi smo sportisti-vaterpolisti i mi samo želimo da svoj narod u Kotoru i Crnoj Gori učinimo sretnima i zadovoljnima“ – kazao je navijačima na prepunom i usijanom kotorskom Trgu od oružja, Vido Lompar.

Umor se vidio i na licu selektora Ranka Perovića, koji je imamo samo kratku poruku:

„Zahvaljujem vam što ste došli u ovolikom broju da nas pozdravite i u ime igrača koji zaista iz objektivnih razloga nijesu došli. Nemojte nikome da zamjerte, biće još prilika za slavimo zajedno“ – riječi su Perovića.

Vođa „Beštija“ dr. Goran Jovanović je kazao : “Svaka čast Podgorici, svaka čast Cetinju, Bijelom Polju, Nikšiću, svima, ali ovo je vaterpolo grad. Ovo su Kotortani, ovo su beštije, ovo je vaterpolo najvijačka  publika reprezentacije Crne Gore“.

Ushićeni navijači, pogotovo oni koji su pratili svih deset dana evropsko prvenstvo u Holandiji, komenarišu:

„To se riječima ne može opisati. Borili su se sa mnogo protivnika, posebno sa sudijama“.

„Ovo je jedina prilika za pravu reklamu Crne Gore i vaterpolo je jedini sport koji nam može donijeti zlato“.

„Od Malage svi porazi i pobjede i ova srebrna medalja su ujedinili vaterpolitse i naciju. Zato za nas ovo srebro sija kao zlato“.

„Oni su za nas pobjednici kako god završeno prvenstvo“.

Čak je i kondicioni trener Simone Ragalca uzviknuo sa bine: „I am Italian, but Crna Goro majko naša“!kotor_docek_vaterpolista2

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code