Početna Društvo BALAŠEVIĆ ŽELI NA „MIMOZU“, ALI OPŠTINA NEMA PARA

BALAŠEVIĆ ŽELI NA „MIMOZU“, ALI OPŠTINA NEMA PARA

0

balasevicProgram ovogodišnjeg „Praznika Mimoze“ koji počinje u Herceg Novom 4. februara već je skoro usaglašen. Ostalo je da se vidi hoće li višegodišnju ustaljenu koncepciju i program razbiiti dolazak najpopularnijeg kantatautora sa EX-Yu prostora, odskoro i filmadžije, Đorđa Balaševića.

Selektor programa Zoran Živković kaže za Radio Jadran, nakon današnjeg sastanka u opštini, da je to dosta neizvjesno, jer se traženi honorar ne može uklopiti u budžet manifestacije projektovan na oko 80 hiljada eura.

Picerija i restoran

– Balašević je izrazio želju da promoviše svoj film i održi koncert u dvorani Park, ali su uslovi za nas teško prihvatljivi – kaže Živković.

– Ostalo je da pokušamo da nađemo sponzore, jer Balašević želi da upravo u Herceg Novom organizuje crnogorsku promociju svojih novih projekata – pojašnjava predsjednik opštine Dejan Mandić. On  dodaje da će učiniti sve da organizuju ovo gostovanje.

Neizvjesno je i ko će svirati na otvaranju „Praznika mimoze“ na Trgu, opet iz istih razloga, besparice.

– U toku su pregovori sa grupom „Colonia“, za čiji nastup je potrebno obezbijediti trostruko veći honorar nego za nekog domaćeg izvodjača – kaže Mandić.

Organizacija ostalih pučkih, sportskih i kulturnih programa praznika je izvjesnija – biće po sadržaju i cijeni – kao prošlogodišnji kažu sagovornici Radija Jadran.

Ubrzo ćemo vidjeti, hoće li lokalne vlasti uspjeti da nađu novac i dovođenjem zvučnih imena na „Mimozu“, poprave blijedunjavi utisak nakon organizovanja Nove godine na gradskom trgu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code