Početna Sport Balkansko prvenstvo u jedrenju, 1. dan: Milivoj Dukić prvi u olimpijskoj klasi...

Balkansko prvenstvo u jedrenju, 1. dan: Milivoj Dukić prvi u olimpijskoj klasi Laser standard, Nikola Golibović u klasi Laser 4.7

0

Iako vremenski uslovi nisu bili naklonjeni organizatorima iz tivatskog JK Delfin prvog dana 52. Balkanskog prvenstva u jedrenju su odjedrene po dvije regate u klasama Laser i Optimist.

Na prvom velikom međunarodnom takmičenju u istoriji Crne Gore, u jedrenju u sportskim klasama, organizatori i jedriličari su se jule borili sa kišom, suncem, vjetrom, nedostakom vjetra. Na kraju uz mnogo entuzijazma uspjeli da dobiju bitku sa vremenom, pa su se jedriličari zadovoljni vratili na kopno poslije dvije odjedrene regate u svim klasama.

Ljubitelje sporta i jedrenja očekuje izuzetno zanimljvo, ujednačeno i neizvjesno Balkansko prvenstvo.

Poslije dvije regate u klasi Optimist u kojoj je takmičenje počelo 103 jedriličara, podijeljeni u dvije startne grupe, prvo mjesto u generalnom plasmanu zauzeo je Josip Tafra iz Hrvatske, drugo Dimitros Bitros iz Grčke, a treće Stefan Yuill iz Srbije. S obzirom da Tafra učestvuje u open dijelu takmičenja, kada bi sada bilo završeno Balkansko prvenstvo Bitros bi osvojio zlato, Yuill srebro, a na pobjedničko postolje bi se popeo i Aleksandros Joanidis iz Grčke koji je trenutno četvrti.

Što se ostalih jedriličara iz regiona tiče, Pavle Musić iz Crne Gore je na koti 14, Roko Cepić Zokić iz Hrvatske je na 16. mjestu, Nenad Zakić iz Srbije je 25. a njegov drug iz reprezentacije Andrej Bozoki je na 28. mjestu.

U klasi Optimist, u konkurenciji jedriličarki lidersku poziciju drži Kerkezu Jakovina iz Grčke, drugu Elizabet Ana Vinter takođe iz Grčke, a sjajan dan Grkinja zaokružila je Evangelija Karageorgu koja je na trećem mestu. Od jedriličarki iz regiona, najbolje plasirana je Hrvatica Nina Marušić koja je na 40. mjestu, Nađa Vujošević iz Srbije je 55., dok je Romina Racković iz Crne Gore na koti 83.

Teodoropulos George je prvi u konkurenciji jedriličara do 12 godina u klasi Optimist. Drugi je Ali Ozdemir iz Turske, a treći Mert Dogan, takođe iz Turske. Viktor Lesjak iz Crne Gore je trenutno na sedmom mjestu, njegov drug iz reprezentacije Petar Klakor je 18. a Nina Marušić iz Hrvatske je osma.

Nikola Golubović iz Crne Gore bio je sjajan u klasi Laser 4.7 pa je poslije prvog dana sa dvije pobjede, zauzeo lidersku poziciju. Na drugom mjestu je Radoslav Gavrilov iz Bugarske, a na trećem Jorgos Papadakos iz Grčke. U konkurenciji jedriličarki prva je Dijana Markova iz Bugarske, druga je Sofija Rapti iz Grčke, treća je Kristina Boja iz Srbije.

U klasi Laser Radial prvo mjesto je u vlasništvu Amalije Pravelengiju iz Grčke, na drugom mjestu je Stefan Anđelić iz Crne Gore, a na trećoj poziciji je Marijela Nikolova iz Bugarske. Ksenija Joksimović iz Srbije je šesta, Danilo Jončić iz Crne Gore i kluba Delfin je osmi.

U konkurenciji jedriličarki, lidersku poziciju drži kao i u generalnom plasmanu Amalija Pravelengiju, druga je Marijela Nikolova iz Bugarske, treća je Ebru Bolat iz Rumunije, četvrta je Ksenija Joksimović iz Srbije.

U olimpijskoj klasi za jedriličare Laser Stadard, prvo mjesto je poslije prvog dana zauzeo crnogorski olimijac Milivoj Dukić. Drugi je Nikola Banjac iz Srbije, treći je Božidar Golubić iz Hrvatske, a na četvrtom mestu je Ilija Marković iz Crne Gore i treći u konkurenciji zemalja Balkana. Balkansko prvenstvo u jedrenju se nastavlja danas kada bi po planu i programu trebalo da se jedre tri regate.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code