Početna Turizam Banjalučanima predstavljene prednosti boravka prije i poslije sezone

Banjalučanima predstavljene prednosti boravka prije i poslije sezone

3

TO Herceg Novi, uz NTO i lokalne organizacije Kotora, Budve, Podgorice i Bara, predstavila je predsezonsku i podsezonsku ponudu na Sajmu turizma u Banja Luci. Sajam u dvorani Centar, okupio je skoro 160 izlagača iz regiona.

Riječ je o prvom međunarodnom sajmu turizma u Banja Luci, koji je organizovala lokalna TO, u sklopu kojeg je održana i prva međunarodna konferencija o turizmu, čija je glavna tema bila receptivni turizam i destinacijski menadžment.

– Na našem štandu zainteresovani su mogli da dobiju promo materijal i detaljnije informacije o ponudi za smještaj u pred i podsezoni za 3,5 ili 7 noćenja po nižim cijenama. Uz to, ponuda je obuhvatila i promociju hercegnovskog zaleđa i adrenalinskog parka – kazao nam je menadžer za manifestacije u TO, Milutin Govedarica.

Cilj prve međunarodne konferencije turizma, koja je okupila skoro isti broj učesnika kao i Sajam, bilo je dovođenje inostranih turista u region, a ne samo „migracija“ domaćih, odnosno dolazak turista iz regiona:

– Glavna tema je bila kako dovesti goste iz inostranstva, ne samo organizacija odlaska gostiju u inostranstvo. Veliki dio agencija u regionu bavi se odlaskom gostiju, rijetko koja se bavi dolaskom. U okvriu destinacijskog menadžmenta razgovarali smo kako promovisati naše gradove – navodi Govedarica.

Nakon održanih panela, upriličeni su „be to be“ sastanci, odnosno direktni razgovori turoperatora i agencija iz BiH sa domaćim.

Osim Banja Luke, TO Herceg Novi, predstaviće ponudu sjutra u Sarajevu, gdje je u 11 h zakazana press konferencija u restoranu My face, na Vilsonovom šetalištu.

Inače, prema posljednjim podacima TO u Herceg Novom boravi 41% više gostiju u odnosu na uporedni period lani. Registrovano je 4.050 gostiju, u hotelima 2.425, u privatnom smještaju 1.625. Prednjače strani gosti kojih je 1.976, dok je domaćih 1.620.

3 Komentari

  1. Čist amaterizam, nije ni za očekivat ništa drugo od ovih što vode turističku. Pa nama vazda dolazi na
    ljetovanje pola Banja Luke iako se do sad nije ni išlo tamo na sajam. Važno je da se pogrešno troše pare i da se ide u šetnju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code