Početna Društvo BANKA HRANE PRIKUPILA 10 TONA NAMIRNICA ZA SIROMAŠNE

BANKA HRANE PRIKUPILA 10 TONA NAMIRNICA ZA SIROMAŠNE

0

Banka_hraneU akciji prikupljanja hrane „Grad pobjeđuje glad“ za  socijalno najugroženije stanovništvo u opštinama Podgorica, Herceg Novi i Bar proteklog vikenda prikupljeno je 10 tona namirnica.

– Odziv građana je bio više nego odličan, ovo je jedna od uspješnijih akcija koju je organozovala Banka hrane. Uspjeli smo da sakupimo u Herceg Novom nešto više od 2 tone, u Baru oko 3 i u Podgorici nešto manje od 5 tona hrane – rekla je za naš radio koordinatorka Fondacije Banka Hrane, Sanja Šćepović.

Sva hrana koja je  sakupljena naredna dva dana će biti proslijeđena preko centara za socijalni rad, po njihovim spiskovima koji su dostavljeni i Banci hrane.

– Volonteri Banke hrane i Crvenog krsta će danas i sjutra spakovati hranu u porodične pakete. Raspodjela ovih paketa namjenjenih ugroženim porodicima će biti u srijedu u Podgorici, u četvrtak i petak u Baru i u subotu i nedjelju u Herceg Novom – dodaje Šćepovićka.

Do sada je ova humanitarna organizacija uspjela da prikupi oko 25 tona hrane i dođe do 10.000 najsiromašnijih kategorija stanovništva širom države.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code