Baošići odlučili da počnu s feštama i bez para iz gradske turističke...

Baošići odlučili da počnu s feštama i bez para iz gradske turističke kase

12
Podijeli

U Baošićima je sezona odavno počela i sve ukazuje da će posjeta biti bolja ove godine. Domaćini su, nakon lanjskih uspjelih ljetnjih fešti zamslili i ove godine da gostima organizuju šest pučkih manifestacija. Upravo, MZ Baošići sjutra veče otvara i zvanično sezonu prvom feštom koju pripremaju uz pomoć donatora i sponzora.

“Baošićka turistička dobrodošlicu”, uz ribu, vino i muziku, ispred Kulturno sportskog centra Baošići, najavljena je za 21 h.
Međutim, prema riječima predsjednika MZ Baošići, Mitra Krivokapića, fešta je ove godine u skromnijem izdanju nego prošle, budući da je izostala finansijska podrška TO Herceg Novi, pa su pomoć potražili od sponzora i prijatelja manifestacije.
Biće posluženo oko 200 kg ribe, koju će domaćice Baošića prigati na nekolio lokacija, kao i 200 l vina i rakije. Kompletna organizacija koštala je oko 1000 eura, priča za Radio Jadran Krivokapić:

Picerija i restoran

“Ta fešta je trebalo da bude održana prije 15 dana. Čekali smo aber i najavu iz TO, međutim od toga, zbog poznate situacije sa blokadom, nije bilo ništa. Mi smo na vrijeme, u novembru prošle godine, TO dostavili elaborat o održavanju 6 manifestacija, na svakih 15 dana, sa klapama, KUD-ovima i muzičkim sastavima sa ovih prostora, međutim, za sada od toga nema ništa” ističe Krivokapić.

Gosti su stigli i više se nije moglo čekati. Ipak u MZ Baošići se nadaju da će njihov program, s obzirom da je deblokirana TO, biti prihvaćen.

Posjeta u Baošićima već sada bolja je za 20% u odnosu na prošlu godinu, kada je 15 hiljada gostiju ostvarilo 150 hiljada noćenja. U znak zahvalnosti za takvu posjetu, iako Baošići kubure sa nedostatkom javne rasvjete, odvozom komunalnog otpada i slično, turistima treba uzvratiti, smatra Krivokapić:

“Kroz ove manifestacije to je pun pogodak, jer su gosti bili oduševljeni. Ne znam što će ubuduće raditi nova uprava u TO, ali najbitnije je da smo ovu prvu feštu uspjeli organizovati. Moramo svi činiti veće napore da nam gosti budu zadovoljni, da bi se vraćali, jer sve je veća konkurencija, a mala su ulaganja u mjesta duž rivijere“ – kaže on.

Goste će sjutra veče zabavljati Milica Kaluđerović. Ukoliko TO u međuvremenu, prihvati elaborat o ljetnjim feštama u Baošićima, sljedeća bi trebalo da bude organizovana ponovo za 15 dana. Završna manifestacija trebalo bi da bude organizovana 15. septembra.

Krivokapić je istakao i da su obezbijedili radnika koji će da održava 15 nezakupljenih plaža u Baošićima, kako bi higijenski uslovi na kupalištima bili zadovoljavajući.

12 Komentari

 1. Za 2+2=xyz
  Ne znam samo na cemu si ti i tvoji odrasli . Na jastozima? Ne foliraj se. Slana sardelica,krtola u kile i bevanda. To ti je bio plafon. A sad naravno pljeskavice i Cezar salata.

  6
  8
 2. Sira, pršuta i krtole…što fali. Mitar je stari aktivista DPS iz 91. i dalje vrlo važan faktor lokalni, mislim za Norveško bar naselje.

  18
 3. Danas Vijesti javljaju kako na birou ima 6614 visokoškolaca koji čekaju posao.
  Zašto kritikujete Mitra što vodi turističku brigu Baošića? Mitar ništa nije kriv.

  6
  9
 4. Volio bih da neko ispita enormne iznose novca iz TO date za organizaciju zabavnih programa po raznim MZ (od Meljina do Kamenara)!
  Moglo bi da se pokaze kao “pranje para” ili klasicni klijentelizam u kom su se morali angazovati odabrani.
  Prosle godine su im samo vatrometi kostali 3 puta vise od ukupnog ovogodisnjeg troska!

  34
  3
 5. Bravo Mitre
  zaboravio si samo na trpezu izneti sira iz mjeha
  pa da sve bude u duhu tvog zavicaja…?
  Grad u kome Mitar brine o turizmu je na samim marginama istog.
  Jer svo njegovo znanje,uz svo postovanje sjedih vlasi pociva na aksiomima devedesetih godina.

  26
  19

Ostavite komentar

*

code