“Baošićke turističke fešte” i drugi programi ljeta

“Baošićke turističke fešte” i drugi programi ljeta

7
Podijeli

ivanovic baosic 110616 9U Baošićima će večeras od 20 h, duž obale, kao i na platou ispred Kulturno sportskog centra biti održana prva od četiri “Baošićke turističke fešte”. Domaćini očekuju  posjetu velikog broja gostiju i mještana, koji će imati prilike da, pored kulturno-muzičkog programa, uživaju u specijalitetima domaće kuhinje: ribi, priganicama, vinu i rakiji.

– Moramo napraviti jedan zaokret i dokazati da onaj gost koji dolazi i plaća boravišnu taksu, koja ni u kom slučaju nije mala – 90 centi za odrasle osobe, vidi da mu se od tog novca nešto i vraća. Bez obzira na naše slabosti, gosti treba da se ugodnije osjećaju u našoj sredini, kako bi se vratili i narednih godina – kazao je predsjednik MZ, Mitar Krivokapić.

Picerija i restoran

Večeras će nastupiti Mjesna muzika Đenovići sa mažoretkama i trobonjerima, koji će obići Baošiće i vratiti se na plato ispred Kulturno sportskog centra. Nakon njih nastupiće KUD “Sloga” sa jednočasovnim programom. Za početak nastupa klape “Stari kapetan”,  Krivokapić je najavio i služenje specijaliteta domaće kuhinje.

Po riječima Krivokapića, planirane 4 fešte u toku ljetnje sezone zapravo predstavljaju nastavak zimskog “Praznika mimoze”. Umjesto mirisa mimoze, tu je mirisom mora. Sljedeća fešta zakazana je za 10. jul, zatim 14. avgusta, a završna za 11. septembar.

Prethodnih godina “Baošićke turističke fešte” bile su improvizacija, bez mediteranskog duha, ali su izrasle u tradicionalan i savremeni događaj, jer u MZ žele da se zdravim razmišljanjem i novom pristupu turističkoj djelatnosti približe gostima i unaprijede poslovanje.

Jer, iza organizacije ove manifestacije je, kaže Krivokapić, “15 godina memle koju je teško očistiti za kratko vrijeme“.

Iz lokalne samouprave uplaćeno je 4 hiljade eura na konto organizacije ove manifestacije, ali ipak je presudan entuzijazam i volonterski rad Baošićana, kao i ljubav koju oni unose u organizovanje “Baošićke turističke fešte”  i “Praznka mimoze”.

Ovogodišnje otvaranje  manifestacije “Baošićke turističke fešte” kasni zbog prolongiranja završetka radova na kolektorskoj mreži, jer je sve trebalo da počne 19. juna. Zbog toga je kasnio i početak sezone.

mitar krivokapic 2– Radovi  su upristojeni, ali nijesu privedeni kraju. Tek treba da budu nastavljeni u septembru. Znači, samo su upristojeni da gosti mogu da se kreću, a ne kao u prethodnih 15-20 dana da idu sa baterijskim lampama i gaze katakombe. To se više nikada u ovom gradu ne smije dogoditi izričit je Krivokapić.

Ipak, posjeta je bolja nego prošle godine, a gostima će tokom ljeta ponuditi i druge programe.

– U saradnji sa Herceg Festom i direktorom Srevanom Koprivicom, koji pravi kulturnu renesansu ovoga grada, prvi put imaćemo 17 pozorišnih predstava na Otvorenom olimpijskom bazenu, a od toga čak 15 iz Beograda i Novog Sada i dvije iz Herceg Novog – kaže Krivokapić.

Uslijediće i tradicionalni vaterpolo turnir povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore, a za 5. avgust je najavljena Baošićka regata, a 11. septembra, na završnoj fešti i veliko iznenađenje.

Želja organizatora je da se Baošići, kao Mjesna zajednica koja je nekad prednjačila u turitičkoj ponudi u Boki, ne samo vrate na “staze stare slave”, već da  to prevaziđu.

7 Komentari

  1. Ovo vise lici na Mracno Doba….Nema gostiju, setaliste u ocajnom stanju, evo sad i restrikcija vode….Inkasirali 4000eur i odma renesansa….. SHOW, SHOW, SHOW

  2. Pogledajte renesansu na setalistu, kolektoru,urbanizmu, turizmu….ima li gostiju gospodo. Prije tri dana niste imali kome karnevalisati. I onako necete objaviti ovaj komentar, zalud pisem a imalo bi se jos puno toga reci.

Ostavite komentar

*

code