BAROKNI PERAST VEČERAS – FAŠINADA, IZLOŽBA, KONCERT…

BAROKNI PERAST VEČERAS – FAŠINADA, IZLOŽBA, KONCERT…

131
0
Podijeli

U galeriji Muzeja grada Perasta večeras dva likovno-muzička programa, u kojem će publika biti u prilici da pogleda izložbu fotografija, autora Zorana Nikolića “Panorame zaliva kroz objektiv” u 21 h, a pola sata kasnije i da uživa u koncertu Predraga Jankovića.

Izložbu “Panorame zaliva kroz objektiv” otvoriće kustoskinja-etnološkinja, Danijela Đukić. Janković će izvoditi djela različitih muzičkih epoha i žanrova, od baroka i poznatih klasičnih tema pa sve do originalno pisanih kompozicija za harmoniku iz XX vijeka, uključujući muziku Frederika Šopena, Astora Pjacole, francuske valcere i džez minijature.
Predrag Janković je rođen 1976. godine u Podgorici, gdje je završio nižu i započeo srednju muzičku školu. Sredenje muzičko obrazovanje završio je u Kragujevcu u klasi profesora Radomira Tomića i Jelene Grebović.
Studije harmonike završio je u klasi profesora Vladimira Murze na Muzičkoj akademiji “A. Neždanova” u Odesi (Ukrajina), a magistarske studije na Nacionalnoj muzičkoj akademiji Ukrajne P.I. Čajkovski u Kijevu u klasi profesora Pavela Fenjuka.
Laureat je brojnih nagrada i priznanja.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code