Početna Društvo Barski “Profil ing” prvorangirani za projektovanje puta od Rosa ka Krašićima

Barski “Profil ing” prvorangirani za projektovanje puta od Rosa ka Krašićima

0

Opština Herceg Novi je nakon trećeg poziva izabrala kao prvorangiranu, najpovoljniju i ispravnu ponudu barske kompanije Profil Ing za izradu idejnog rješenja i glavnog projekta za izgradnju lokalne saobraćajnice na Luštici. To je dionica u dužini od 6 km, od postojećeg puta Rose – Krašići do postojećeg puta Babunci – Krašići.

Procijenjena vrijednost nabavke bila je 155 hiljada eura, konkurisalo je sedam kompanija, a prvorangirana je dostavila ponudu vrijednu 87.120 eura sa PDV-om. Dvije ponude su odbijene kao neispravne.

Protiv ovakvog rješenja ponuđač može izjaviti žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javnih nabavki, u roku od 10 dana od dana dostavljanja ponude.

Poštujući  proceduru u najboljem slučaju projekat bi mogao biti završen za nešto više od 6 mjeseci, pod uslovom da opet ne bude “obaranja” tendera.

Izgradnja ovog puta važna je za buduće turističke rizorte, ali i luštička sela, za razvoj i promociju Luštice  kao odredišta za  rurarlni i gastro turizam, etno i vjerski turizam.

Podsjetimo da je prvi tenderski postupak na prijedlog Komisije za otvaranje i vrijednovanje ponuda, Opština obustavila, jer je ocijenila da je neophodno izmijeniti tendersku dokumentaciju.

Drugi postupak u cjelosti je poništila Državna komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki, jer je utvrdila da je Opština učinila bitnu povredu – neusaglašenost tenderske dokumentacije sa Zakonom o javnim nabavkama. Žalbu je uložila upravo sada prvorangirana barska kompanija Profil Ing, koja je bila drugorangirana, iza podgoričkog Civil engineera.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code