Početna Sport BAT Podi-Herceg Novi: Sezona auto trka u maju

BAT Podi-Herceg Novi: Sezona auto trka u maju

8

Prva ovogodišnja Brdska trka/BAT Podi-Herceg Novi 2018 biće organizovana 12. i 13. maja i prema najavama organizatora okupiće oko 50 najboljih vozača iz Crne Gore.

I ove godine organizator je Auto-moto sportski klub “Podi” uz podršku Opštine Herceg Novi, TO Herceg Novi, Hipotekarne banke i brojnih zaljubljenika u ovaj sport.

– Od završetka prošlogodišnje trke radili smo na pripremama za organizaciju predstojeće. Pripremali smo stazu, sve strukture organizacije u želji da ove godine najbolje takmičare iz Crne Gore i regiona dočekamo na najvišem mogućem nivou i svima pružimo maksimalne uslove za ostvarivanje vrhunskih rezultata – kazala je jedna od organizatorki trke, Slađana Radović.

Staza je duga 4 km i 400 m, a voziće se od Poda do raskrsnice na Kamenom. Tehnički pregled i verifikacija vozila biće dan prije glavne trke kada će biti i poznat konačan spisak učesnika.

Samo dvije nedjelje kasnije takmičenje se seli se na stazu Kotor-Trojica koja je proteklih godina bila jedna od kultnih trka sezone, a Slađana Radović smatra da će i pored visokog stepena kvaliteta organizacije i takmičarskog značaja ove godine kotorska trka imati drugačiju dimenziju.

– Naši prijatelji iz Kotora su uvijek znali kako da organizuju pravi spektakl, ali će ove godine na žalost izostati podrška Tripa Bukilice. Tripo je decenijama bio jedan od simbola organizacije brdske trke Kotor-Trojica, kao i veliki zaljubljenik u auto sport. Tokom decenija rada u autmobilizmu mnogo je dao crnogorskom sportu i svakako da je automobilizam značajno izgubio njegovim odlaskom, ali svakako da Kotor ima dosta profesionalaca koji će trku organizovati na najbolji mogući način- kazala je Radović.

Klub će svakako na početku sezone odati počast velikom prijatelju i zaljubljeniku u auto-moto sport i na taj način mu se, donekle, odužiti za njegov višedecenijski rad-.

Kalendar takmičenja za 2018. godinu: 12-13. maj BAT Podi-Herceg Novi, 26-27. maj BAT Kotor-Trojica, 2.-3. jun BAT Kuči, 16.-17. jun BAT- Glava Zete, 7.-8. jul BAT Lovćen, 18.-19. avgust BAT Pljevlja, 6.-7. oktobar BAT Dubrovnik.

8 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code