BAYAMO SALSA – poziv na ples, druženje, zabavu

BAYAMO SALSA – poziv na ples, druženje, zabavu

1
Podijeli

Nova plesna sezona salse i upis članova otvoren je u NVO Bayamo, u kojoj ove godine obećavaju sjajne instruktore, puno zabave, druženja, žurki, festivala, plesa i smjeha, kazao je za Radio Jadran jedan od instruktora i osnivač NVO Bayamo, Miško Lalović.

– Sve dosadašnje članove očekujemo u rekreativnoj grupi, svakog utorka i četvrtka od 21h do 22h, a upis novih članova biće otvoren sve do kraja oktobra, svakog utorka i četvrtka u terminu od 20h do 21h. Do tada nam se svi mogu pridružiti i upoznati jedan novi svijet, sjajne ljude i naći još jedan dobar način da vaše slobodno vrijeme provedete što kvalitetnije – poziva Lalović.

Picerija i restoran

Časovi će se ove godine održavati u prostoru u sklopu teretane Gym 2000, koja se nalazi u hotelu Igalo, a poseban popust očekuje članove koji budu željeli da, osim salse, koriste i sadržaje teretane.

– Oko 150 članova uzrasta od 15 do 70 godina je, za 2 godina postojanja ovog udruženja, naučilo svoje prve plesne korake, a mnogi od njih su i danas aktivni članovi i sve bolji plesači.  Posjetili smo veliki broj festivala u regionu, učili od najboljih instruktora salse, učestvovali smo u nekoliko humanitarnih akcija u Herceg Novom, njegujemo sjajna prijateljstva sa plesačima iz škola iz Crne Gore, Dubrovnika i Trebinja – kazao je Lalović.

Bayamo salsa je nevladino udruženje iz Herceg Novog, koje je okupilo ljude zaljubljene u kubansku salsu, druženje, putovanja i pozitivnu energiju.

Salsa je vrsta plesa  gdje su se pomješale evropska i afrička pop kultura, ali kasnije se proširila na Portoriko i ostale karipske države, kao i u SAD-u, odnosno u New York, gdje su ga donijele latinoameričke zajednice.

Ime je dobio po španskoj riječi “salsa” što znači “sos”, čime se sugeriše da je ovaj ples zapravo spoj različitih uticaja. Salsa je izvorno kubanski ples sa afričko-kubanskim ritmovima i uticajem rumbe. Uglavnom je ples za parove.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code