Početna Društvo BAZEN NA ŠKVERU SPORTISTIMA, A NE REKREATIVCIMA

BAZEN NA ŠKVERU SPORTISTIMA, A NE REKREATIVCIMA

0

bazen skver olim nadeBazen na Škveru svečano je otvoren 19. jula prošle godine i namijenjen je isključivo za sportske aktivnosti, što je jedan od osnovnih razloga zbog kojeg građani, koji nisu članovi PVK Jadran, ne mogu da ga koriste u rekreativne svrhe. To je i odgvor slušaocima Radija Jadran koji su tražili da istražimo zašto nije slobodno korišćenje bazena.
Kako je za naš radio kazao sporstki direktor ovog kluba, Miloš Mračević, uprava je ovakvu odluku donijela iz više razloga. S obzirom da je bazen otvoren, znači da je sezonskog karaktera i može se koristiti samo 5-6 mjeseci tokom godine, zbog čega se ne može ni formirati cjelogodišnja ponuda i program za one koji bi željeli da ga koriste rekreativno. Tokom ljetnih mjeseci treniraju vaterpolisti i plivači Jadrana. Pored ovoga, Mračević i upozorava i da bi se bazen koristio za rekreaciju, treba ispuniti i zakonske i tehničke obaveze. “Prije svega, to iziskuje cjelodnevno angažovanje spasilaca i dežurnog ljekara na bazenu. S obzirom da bazen radi ljeti, u toku kupališne sezone na moru, mišljenja smo da ne bi bilo velikog interesovanja, pa samim tim ne bismo mogli da pokrijemo ni troškove oko finansiranja spasilaca i dežurnog doktora”.
Bazen ljeti svakog dana maksimalno iskorišćen, jer treniraju ne samo članovi Jadrana već i drugi timovi i reprezentacije koji dio priprema često obavljaju i u Herceg Novom.
“Mislim da ne bi bilo pošteno da onima koji žele rekreaciju, bazen možemo ustupiti na sedam dana, jer već narednih bazen je “zauzet” za druge aktivnosti.
Ovakvim odlukama uprave PVK Jadran ide u prilog i činjenica da je bazen u drugoj fazi Instituta dostupan upravo za sve koji žele rekreaciju. Inače, uprkos vremenskim uslovima proteklih dana, trenažne i takmičarske aktivnosti u bazenu „Jadran” obavljaju se bez problema.
Temperatura vode još uvijek je visoka, oko 27 stepeni. Ukoliko vrijeme bude dozvolilo, vaterpolisti Jadrana trebalo bi da odigraju još jednu utakmicu na bazenu 19. oktobra sa ekipom Šibenika, u okviru Tiglav Jadranske lige. Mračević je istakao i da bazen dnevno koristi preko 250-oro djece, članova PVK Jadran. Pema sadašnjim planovima, bazen bi trebalo da bude zatvoren između 20. oktobra i 1. novembra.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code