Početna Društvo Bella Boka nastavlja sa radom

Bella Boka nastavlja sa radom

12

Kompanija Bella Boka, pod kojom plove dva broda na solarni pogon – Elettra i Gracaiana, saopštila je da nastavljaju sa “Đirom za čistu Boku” te da su, uz velike napore, obezbijedili investicije i za kupovinu novih ekoloških brodova. Svaka drugačija tvrdnja je zlonamjerna i neistinita, navodi se u saopštenju PR tima kompanije.

Navode da je pandemija korona virusa koja je pogodila cijeli svijet uticala i na njihove planove, ali nijednog trenutka nijesu razmišljali o prekidu prvog projekta javnog transporta ekološkim brodovima u Crnoj Gori:

“Virus je samo usporio zacrtane planove za ovu godinu, ali nije ozbiljno ugrozio održivost i budućnost našeg projekta. Brodovi Gracijana i Eletra su spremne za prevoz putnika. Čak i spremnije nego prošle sezone jer su odrađeni kompletni servisi i u velikoj mjeri poboljšane njihove performance”, tvrde u kompaniji.

Svakog dana prate situaciju na domaćoj i međunarodnoj sceni, kao i upute nadležnih institucija u Crnoj Gori i na osnovu toga će odlučiti o datumu otvaranja linija o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena:

“Demantujemo tvrdnje da je naša kompanija otpustila kompletnu posadu. Namjera kompanije nije bila da otpusti nijednog radnika, već im je, zbog pandemije i činjenice da mjesecima nijesmo mogli raditi, ponuđen aneks ugovora koji je predviđao smanjenje plate dok ne počnemo sa radom, što je dio njih odbio da potpiše. Svim radnicima koji su odbili da potpišu aneks isplaćene su pune otpremnine predviđene zakonom. Uprava za inspekcijske poslove je potvrdila da smo sve uradili u skladu sa zakonom. Na zadovoljstvo brojnih mještana i turista jedva čekamo da zajedno nastavimo “Đir za čistu Boku”, poručuju iz Bella Boke.

Međutim, u kompaniji nijesu naveli sa koliko posade raspolažu trenutno i koliko njih je u radnom odnosu.

12 Komentari

 1. Drago mi je da ova kompanija nastavlja sa radom.Mislim da za svaku vrstu posla treba vrijeme koje če pokazati da li je ispravno ili pogrešno.Kompaniji i osoblju želim dobar rad i dosta putnika.

  11
  3
 2. Zasto bi vam podnosili izvjestaj ko je u radnom odnosu, a ko nije. Kakve to veze ima sa bilo cim. Kompanija zasniva radne odnose i otpusta kako misle da treba. Sta ce im stalni radnik koji ce se pretvoriti u uhljeba.

  15
  6
 3. Brod koji nema nijedan solarni panel vozi na običan motor koji naravno zagađuje okolinu i more tankuje na pumpi na Škveru 400-500 litara goriva je čista ekološka prevara koja može da se provjeri. i dokaže.Ovo čisto pišem iziritiran jer ih reklamiraju od prošle godine kao čisti,ekološki i slično što nema veze sa istinom. Nemam ništa protiv vožnje po zalivu i do Tivta ideja je dobra i treba da opstane pogotovo u periodu gužvi tokom sezone samo to da radi firma koja je kupila ekološki brod ne mjenja raspored vožnji svaka dva dana i najavljuje vansezonske vožnje,a za to nemaju nikakvih uslova niti isplativosti van sezone.

  23
  1
 4. Kako reagovati na Bonetija? Kako objasniti ljudima sa kim imate posla? Ladno izjavi kako nije otpustio posadu, pri tom nece da kaze kako nema ko vise da upravlja plovilima. Ili je posada jedan mornar i on, koji udara brodove o Tivatsku rivu. Nas kolega nije iznio nijednu neistinu, a nije ni pomenuo da li ce se nastaviti projekat. Boneti stalno zamjenjuje teze i plasira kontradiktorne informacije. Samo jedan primjer : Ponudio je besplatno drzavi Cistac- Cleaner, a brod nije registrovan i od strane sudskog vjestaka oznacen kao neispravan za plovidbu. pri tome nudi brod za obuku mladih pomoraca i to NEISPRAVAN. Nastavice se …primjera more…

  10
  3
 5. Oooo Rikiiii,počeli smo sa niskim udarcima.prvo pišeš neistine da su brodovima urađeni svi neophodni servisi.daj datume i nabroj sta je sve servisirano i koje su im performanse poboljšane?ne navede sa koliko posade raspolažeš trenutno.ne navede da dvojici mornara nijesi produžio ugovor koji im je isticao prvog maja,a ostalu posadu si otpustio(menadžera,dva kapetana ijednog mornara)kad su ti odbili potpisati aneks o smanjenju plate(minimalac za koji je država garantovala) iako takav dogovor nije bio.sto se pozivaš na inspekciju rada tek treba da se utvrdi da li si sve radio po zakonu.samo lagano Riki,vrijeme će pokazati ko govori istinu,a ko ne.

  13
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code