BERLIN: VELIKO ZANIMANJE ZA CRNU GORU, 30% BOLJI BUKING “ITS”-a

BERLIN: VELIKO ZANIMANJE ZA CRNU GORU, 30% BOLJI BUKING “ITS”-a

79
0
Podijeli

sajam berlin 1U okviru međunarodnog sajma turizma „ITB 2013″ u Berlinu, koji predstavlja jedan od najposjećenijih i najznačajnijih sajmova turizma u svijetu, danas su ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, direktor NTO CG Saša Radović i ambasador Crne Gore u Njemačkoj Vera Joličić Kuliš, održali sastanak sa vodećim njemačkim medijima iz oblasti turizma. Predstavnici medija „FVW”, “Octogon TV”, „Freizet Woche”, “ProfiReisen”, “Daily ITB” imali su prilike da se upoznaju sa novitetima u turističkoj ponudi, trenutnim i budućim investicijama kao i planovima Crne Gore na ovom tržištu, saopšteno je iz NTO. sajam berlin 2Ministar Gvozdenović je istakao da će fokus biti na predstavljanju Crne Gore kao integralne turističke destinacije i da će se u narednom periodu više raditi na unapređenju konkurentnosti avio dostupnosti, kao i na unapređenju kvaliteta smještajnih kapaciteta. Direktor Radović je istakao da će se osim predstavljanja specifične ponude za aktivan odmor, za koji postoji značajno interesovanje sa ovog tržišta, u narednom periodu intezivnije raditi i na predstavljanju MICE ponude (ponude za poslovni turizam) radi produženja sezone.
Nakog kongresa Njemačkog turističkog udruženja koji je u novembru 2012. održan u Budvi, njemačka privreda je iskazala izuzetno interesovanje za uspostavljanjem intezivnije saradnje sa Crnom Gorom. Ministar Gvozdenović, direktor Radović, ambasador Kuliš danas su održali brojne sastanke sa turoperatorima kao i sa zvaničnicima iz njemačkog parlamenta. Štand Crne Gore posjetila je i Marlene Mortler, predsjednica Radne grupe i član Odbora za turizam u njemačkom Bundestagu koja je sa ministrom Gvozdenovićem razgovarala o budućoj saradnji u oblasti turizma.
Turoperatori “ITS” i “Olimar” upoznali su ministra sa trenutnim stanjem bukinga, pri čemu je buking “ITS”-a u ovom trenutku 30% bolji u odnosu na prošlu godinu. Ove godine prvi put aranžmane prema Crnoj Gori nudi i turoperator Olimar (www.olimar.de).
HG “Budvanska Rivijera” potpisala je danas ugovor sa francuskim turoperatorom “Prodintour” za 2014. godinu o dovođenju francuskih turista u periodu od polovine aprila do polovine oktobra u hotelu “Palas”, Petrovac. Ovaj turoperator očekuje oko 3.500 turista tokom sljedeće godine, a za ovu godinu buking je za 10% bolji.
sajam berlin 3Kao nastavak dalje saradnje na pozicioniranju Crne Gore među njemačkom turističkom privredom održan je sastanak i sa Juergen Buechy-jem, predsjednikom Njemačkog turističkog udruženja (DRV), a takođe i sastanak sa predstavnicima Svjetske turističke organizacije pri Ujedinjenim nacijama (UNWTO).
Ministar Gvozdenovic je imao i odvojene sastanke sa predstavnicima “KfW” i sa ministrom turizma Republike Hrvatske Veljkom Ostojićem, koji ga je tom prilikom pozvao da posjeti Hrvatsku, što je ministar Gvozdenović sa zadovoljstvom prihvatio.
Štand Crne Gore posjetila je i ministarka nauke Sanja Vlahović.
I ove godine „Air Berlin” će nastaviti čarter konekciju iz Berlina, Dizeldorfa, Kelna, Hamburga i Beča preko Minhena do Tivta u periodu od 14. maja do 1. oktobra 2013.
Njemačka je značajno svjetsko emitivno tržište sa oko 60 miliona turističkih putovanja na godišnjem nivou. Crnu Goru prethodne godine posjetilo je preko 32.500 turista koji su ostvarili oko 185.000 noćenja.
Na štandu Crne Gore prisutne su lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Cetinja, Herceg Novog, Kotora, Tivta, Ulcinja, strateški partneri NTO-a: HG “Budvanska Rivijera”, “Montenegro Stars Hotels Group”, hotel “The Queen of Montenegro”, predstavnici Udruženja hotela Crne Gore, hotela “Hunguest Sun Resort”, “HTP Ulcinjska Rivijera”, kao i kompanije “Beppler and Jacobson”.
– Turistička organizacija Herceg Novi predstavila je svoj grad kao atraktivnu turističku destinaciju za aktivan odmor njemačkim turistima i pozvala je sve zainteresovane turističke agencije, i turoperatore sa ovog tržišta na saradnju i biznis sa turističkom privredom našeg grada – saopšteno je iz TO Herceg Novi.
Za vikend, kada će biti otvoren sajam za individualne posjete očekuje se dobra posjećenost štanda NTO, kao i interesovanje za turističku ponudu Herceg Novog.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code