Besplatan parking i preko puta Autobuske

Besplatan parking i preko puta Autobuske

5
Podijeli

Naplata parkinga na glavnoj Autobuskoj stanici od danas će biti obustavljena, saopštavaju iz preduzeća Parking servis Herceg Novi.

Ova odluka dio je novog, zimskog režima naplate parkirališta u gradu, koja je na snazi od 1. decembra.

Picerija i restoran

Od tada, parking se u narednih 5 mjeseci neće naplaćivati na sljedećim lokacijama:
– u Ulici Sava Ilića – od Ribarske ulice do ulaza u institut “Dr Simo Milošević” sa južne strane,
– u Njegoševoj ulici – od Novosadskog do Novljanke i na Dubravi.
Takođe, parking se poslije 16 sati ne naplaćuje u Njegoševoj, od dvorane Park do vile “Margot”.
Režim nenaplaćivanja parkinga ostaje isti za ulice Stijepa Šarenca i Branka Ćopića u kojima se ni do sada nije naplaćivao parking, već se samo  iscrtavanjem horizontalne signalizacije uveo red u parkiranju i prilazima privatnih objekata.

Iz Parking servisa podsjećaju da se parking takođe neće naplaćivati
za vrijeme predstojećih Božićnih i Novogodišnjih praznika, odnosno: 25. decembra, 01. i 02. januara, kao i od 06-08. januara.

5 Komentari

 1. Ne mogu da shvatim nadležne u ovom gradu?!
  Na tom platou, pre izgradnje garaže je bio potpuni haos, zbog bahato parkiranih automobila. Kad je garaža podinuta, napravljen je red. Činjenica, da garaža nije bila lijepa, ali je bila efikasno rješenje – uveden je nekakav red!
  Zatim, je garaža sklonjena, i time smo otišli jedan korak unazad, jer je na platou nastao delimičan haos, u dijelu gde se parkiranje nije naplaćivalo (ispred kafića 3 se ne može proći pješke od nakaradno parkiranih auta).

  Ukidanjem naplate vratićemo se u period pre garaže: u potpuni haos. Zato što smo bahati, bez vozačke u ljudske kulture, samoživi i necivilizovani.

  Predviđam, da za koji dan autobusi neće moći ući na taj plato, zbog bahatih vozača i kojekuda parkiranih auta.

  Razmišljam i nije mi jasno zašto ovaj grad stalno ide unazad? Napravi se jedan korak ka boljitku situacije u nekoj obasti, pa se neki pametan doseti da to ne valja – i donese odluku koja sve to vraća barem tri koraka unazad.

  Ljudi, pogledajte oko sebe: u svim gradovima svijeta se parkiranje naplaćuje u centru grada, pa čak i u stambenim blokovima, jer se jedino na taj način može napraviti red zbog sve većeg broja automobila, i vozača koji bi direktno kolima ušli u samoposlugu i ulaz stambene zgrade.

  Ko misli drugačije, neka za koji dan, prije podne navrati na plato preko puta stanice, uvjeriće se da sam u pravu.

  1
  1
 2. Da je srece i minimum znanja parking se nebi placao zimi osim u cenru grada u radno vrijeme opstine i bio bi ogranicen na sat ili dva maksimum da bi svi mogli doci i zavrsiti obaveze u centru kao u svim normalnim gradovima i drzavama u kojima je centar grada i za sve a ne da onaj ko ima para moze drzat kola po cjeli dan u centru grada.

 3. Godinama popodne ne naplacuju parking u gràdu radi ugostitelj i butika. Vec drugu godinu ugostitelji i butici placaju vlasniku da digne rampe u zanatsko. Dje je tu pravda da barem popodne oslobode placanja partizanski put i dolje ima butika i ugostitelja. Ali nece. Ja ih sad pitam ZASTO

  4
  1

Ostavite komentar

*

code